VIK-stödet: Sista ordet inte sagt

Det ser ut att bli ett avslag på Västervik IK:s begäran om extra anslag från kommunen.

Harald Hjalmarsson (M) fick leda kommunstyrelsen under VIK-ärendet. Dan Nilsson (S) som har VIK-förflutet deltog inte i beslutet.

Harald Hjalmarsson (M) fick leda kommunstyrelsen under VIK-ärendet. Dan Nilsson (S) som har VIK-förflutet deltog inte i beslutet.

Foto: Ulrik Alvarsson/Arkiv

Västervik2019-03-27 11:17

VIK:s ansökan om ett stöd på två miljoner kronor om året behandlades av kommunstyrelsen i tisdags. På torsdagen ska politikerna redovisa sitt beslut närmare vid en presskonferens, men det ser ut att bli ett nej.

Eftersom kommunstyrelsens ordförande Dan Nilsson (S) anmält sig jävig och förste vice ordförande Conny Tyrberg (C) är på semester så blev det andre vice ordförande Harald Hjalmarsson som fick leda styrelsen under ärendet.

På bordet fanns en utredning från tjänstemännen, där man bland annat gått igenom de policies och den lagstiftning som finns. Utredningens rekommendation var ett avslag.

På plats vid mötet fanns Magnus Nilsson, föreningsutvecklare, och Johan Hammarstedt, kassör, från VIK för att svara på frågor.

– Klubben berättade vad man gjort för att sänka sina kostnader, och hur den här situationen uppstått. Det är ingen tvekan om att de har gjort en bra säsong sportsligt. Det finns stora positiva värden, inte minst från näringslivshåll, att vi har en klubb på så hög nivå i en publik sport, berättar Hjalmarsson.

Slutresultatet blev ändå att en enig kommunstyrelse valde att gå på tjänstemännens avslagsförslag. Däremot är inte sista ordet sagt – kommunstyrelsepolitikerna tycker att frågan bör tas av kommunfullmäktige. Det kommer att ske vid sammanträdet den 29 april.

Det ger partierna ytterligare en chans att diskutera frågan internt.

– Dessutom är det här ett extraordinärt ärende. Då är det rätt att frågan går till kommunfullmäktige, säger Harald Hjalmarsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!