Vill att byggrätten ändras

Kommunen vill ta fram en ny detaljplan längs en del av Drottviksslingan på Hornslandet.

Västervik2018-04-30 00:00

Det är ett antal privata fastighetsägare inom Drottviksslingans samfällighet som ansökt om att ändra detaljplanen inom området. Syftet är att byggrätterna ska bli desamma som för närliggande detaljplaner på Hormslandet. Områdes planlades 1980 och en handfull tomter såldes innan exploateringen avbröts eftersom exploatören gick i konkurs.

Fastighetsägarna har bildat en samfällighet för att kunna bygga ut vägar till sina tomter. De har även anslutit sig till det allmänna VA-nätet i samband med VA-utbyggnaden.

Nuvarande största tillåtna byggnadsarea är 140 kvadratmeter. I angränsande planer är största tillåtna byggnadsarea 250 kvadratmeter som får fördelas fritt mellan huvudbyggnader och komplementbyggnader. Området föreslås ingå i en utökning av det kommunala verksamhetsområdet för vatten och spillvatten.

- Syftet med planen är att ge samtliga fastighetsägare på Hornslandet samma bestämmelser vad gäller byggrätt samt att nyttja gjorda investeringar i en äldre detaljplan på bästa sätt, skriver kommunen.

Planen ligger nu ute för samråd. Synpunkter kan lämnas senast den 14 maj.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om