Fokus ligger på de mer exklusiva vinerna, i en prisklass från 170 kronor och uppåt. Det förklarar Mikael And, som har det övergripande ansvaret för mat och dryck på Stadshotellet, det som på engelska kallas "food and beverage manager".
På mässan finns möjlighet att stifta bekantskap med inte mindre än 170 viner, från åtta olika länder eller regioner.
Att prova alla är knappast görligt eller att rekommendera.
– Men det finns stora valmöjligheter, säger Stefan Malm, ordförande i Munskänkarnas Västervikssektion
Han understryker att evenemanget är till för alla som är intresserade av vin och vill lära sig mer om ämnet.
På mässan finns flera stationer: en sektion där man fördjupar sig i mousserande viner, samt sju andra sektioner där man kan fördjupa sig i viner från USA, Sydamerika, Australien/Sydafrika, Tyskland/Österrike, Italien, Frankrike och Spanien/Portugal.
Både Mikael And och Stefan Malm är noga med att poängtera att evenamanget inte präglas av "vinsnobberi". Tvärtom.
– Tanken är att vinmässan ska vara ett tillfälle för socialt umgänge samtidigt som man får lära sig nya saker och njuta av goda drycker, säger de.
Stefan Malm, som varit munskänk länge, tycker sig märka att intresset för vin hela tiden ökar.
– Jag tror att många strävar efter av att förhöja smakupplevelserna. När man lyckas riktigt bra med kombinationen mat och vin blir ett plus ett inte längre två, utan tre. Det blir ett hallelujah moment.
Vinmässan anordnas den 13 april, och den 12 april arrangeras Vinets afton med Carl Jan Granqvist.