Lunchbuffé med arabisk mat och svensk husmanskost. Även kvällstid i form av a la carte-meny. Det är ett koncept som Arif Alsahar från Syrien tror kommer fungera bra och som gör att folk stannar till vid den natursköna restaurangen.
- Jag vill bli ett stopp på vägen för den som åker bil, men jag hoppas också att folk i trakten ska hitta hit.
Arif Alsahar kom till Stockholm från Syrien hösten 2014. Med sig har han erfarenheten av att driva restaurang i Syrien. Hans pappa Omar Alsahar kommer också arbeta i restaurangen.
Pappa har drivit en restaurangkedja i Syrien, säger Arif.
Det var i september som Arif Alsahar köpte verksamheten. Under vintern har han fixat till restaurangen och glassbaren som han vill ha den.
- Jag har varit anställd inom restaurangbranschen i Stockholm, men ville ha något eget så när det här stället blev till salu köpte jag direkt och flyttade till Västervik.
Än så länge serveras enbart mat hos Wärdshuset Hjorten, men inom några veckor öppnar även glassbaren.
- Det måste bli lite varmare först.
Hur framtiden blir intill Hjorten vet han förstås inte ännu, men för att kunna använda altanen på baksidan mer så finns det planer på att bygga ett tak av något slag.
- Jag tror folk vill stanna här. Äta och ta det lugnt innan de åker vidare igen.