Yrkar på fängelse

Tredje och sista dagen av rättegången mot några så kallade nazistsympatisörer fick en tämligen odramatisk avslutning på tisdagen. Det mest dramatiska var att rättegången återigen genomfördes med förhöjd säkerhet - med visitation utanför och poliser i rättssalen. Åklagaren yrkade på fleråriga fängelsestraff, men ingen av de åtalade har erkänt grova brott.

Västervik2009-02-18 07:07


Sista rättegångsdagen var en man hemmahörande i Hultsfred och en man hemmahörande i Västervik åtalade. Båda i 20-årsåldern.
Båda de tilltalade förnekade den misshandel de åtalats för mot sex målsäganden efter en privatfest i Hultsfred.
Misshandeln skulle enligt målsäganden och vittnen ha skett med bland annat basebollträ och tårgas. De åtalade och målsägandena stötte på varandra efter att målsägandena varit på privatfest.
Misshandeln skedde med bland annat basebollträ och en målsäganden uppgav att han blivit slagen i huvudet av en av de tilltalade. Han kunde även peka ut den som slog under rättegången.
Men de tilltalade hade andra versioner av vad som skett och påstod att de handlat i nödvärn och att de attackerats med kastade flaskor. Att några flaskor förekommit var det ingen av målsägandena och vittnena som sett.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om