Under tisdagen var samhällsbyggnadsenhetens informationskampanj i full igång. Då hade man fattat posto vid gamla Varmbadhuset och delade ut en påse med informationsmaterial till förbipasserande cyklister. Där i fanns information om hur man kan gå tillväga om man vill lämna synpunkter på frågor som rör cykeltrafiken. Det berättar Anna Selldén som är projekteringsingenjör på samhällsbyggnadsenheten.

– Redan i fredags drog vi igång vår nya webbapplikation på nätet. Där kan man lämna synpunkter om vad man tycker ska förbättras eller åtgärdas. Man markerar på en karta var problemet finns och kan lämna förslag på vad som ska förbättras.

Hon visar på sin dator och mängder av prickar är registrerade.

Artikelbild

| Anna Selldén säger att många har tagit chansen. Hon hoppas att änu fler ska lämna synpunkter på cykelmöjligheterna.

– Ofta handlar det om förbättringsförslag och om exempelvis hål i beläggning som bör åtgärdas. Vi har fått in många synpunkter, redan efter ett par dagar har 78 punkter registrerats. Det är jättebra att man passar på att berätta vad som kan bli bättre, säger Anna Selldén.

Under tidig torsdagsmorgon kommer man stå vid Gamleby centrum, och under fredagen vid Västerviks gymnasium.

– Det är många som stannar och får en påse. Vi delade ut 100 påsar på bara någon timme här om dagen. Flera passar på att prata lite då och vi har fått träffa många, väldigt glada cyklister.

Vecka 40 stänger man möjligheten.

– Då ska vi sätta oss ned och analysera resultaten och se vad som ska göra. En del saker ryms inom investeringsbudgeten och annat mer akuta saker skickar vi till Västervik Miljö och Energi som sköter underhållet.