Då gästar folkkära dansbandet

Arvingarna är aktuella i den stora, årliga sommarturnén Diggiloo. Den 25 juli landar de i Västervik, och de hoppas på att mötas av en levande publik.

Arvingarna är aktulla med Diggiloo-turnén. Här spelar de med Brolle, Magnus Carlsson och John Lundvik.

Arvingarna är aktulla med Diggiloo-turnén. Här spelar de med Brolle, Magnus Carlsson och John Lundvik.

Foto: Per Jahnke

Västervik2019-07-21 19:00

För första gången är bandet Arvingarna med och turnérar med Diggiloo runtom i Sverige. Nu har fyra shower avklarats och vi pratar med Kim Carlsson, sångare och gitarrist i Arvingarna. Han säger att det börjar kännas riktigt bra. De övade och repeterade i Malmö i en vecka innan de gav sig ut på turnén.

– Det var mycket som snurrade innan, men nu har det börjat sätta sig ordentligt. Det känns jättebra, säger Kim Carlsson.

I Västervik har bandmedlemmarna varit och spelat förr, var och när har Kim Carlsson dock lite svårt att sätta fingret på. Inför den kommande Västerviksspelningen med Diggiloo-gänget på Bökensved är Arvingarna taggade:

– Vi hoppas att publiken är riktigt på gång, att de klappar med och gärna ställer sig upp och visar att de är med.

I och med att de är del av ett annorlunda och större koncept med Diggiloo får bandet möta en större publik.

– Det blir en folkfest, alla är välkomna. Vi har alltid försökt vända oss mot den breda massan.

"Eloise" är ju er största hit och nu har ni fått ännu en hit i Melodifestivalbidraget "I do". Vad betyder de här hitsen för er?

– "Eloise" har betytt allt genom åren, den har vi kunnat rida ända hit på. Det är en riktig partylåt. Med "I do" fick vi samma effekt på ett sätt, den innebar ett rejält uppsving, säger Kim Carlsson.

I augusti ska Arvingarna släppa en ny singel, och hösten kommer de att spendera hemma i Göteborg där de ska uppträda med en krogshow.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!