De satsar på kristen underhållning

Blankaholms naturcamping satsar på kristen underhållning i sommar.

13 maj 2019 11:00

Sommarens underhållningsprogram är redan spikat. Under nio veckor, med start vecka 24, erbjuder campingen sång och musik från den nybyggda scenen som är placerad på en kulle nära vattnet.

– När vi tog över campingen så tyckte vi att campingen behöver en själ, ett hjärta. Då satte vi upp scenen, för vi tänkte att det var ett bra sätt att nå ut med olika budskap, säger Stefan Saal som driver Blankaholms naturcamping tillsammans med sin fru Helena och sonen Cornelius.

Medlemmar från Pingstkyrkan i Västervik inleder programmet den 15 juni och under vecka 29 kommer en grupp tyska musiker som ingår i ett konstnärsnätverk att uppträda på scenen.

Samtliga nio programpunkter har kristen anknytning. Bland annat kommer sångaren och musikern Simon Ådahl, som bland annat uppträtt i Melodifestivalen och var en av medlemmarna i den kristna popgruppen Edin-Ådahl som vann Melodifestivalen 1990.

– Vi har Jesus på vår campingflagga. De vi bjuder in har på något sätt att göra med Jesus, säger Stefan Saal.

Hur kommer det sig att ni väljer det?

– Det har blivit viktigt för oss. Det är inget man gör för att det passar, man gör det för en övertygelse. Om man övertygad att det som står i bibeln är rätt så blir det en livsstil. Då vill man ha det med i alla områden i sitt liv, säger Stefan Saal.

Men tror du inte att det kan skrämma bort en del som inte är kristna?

– Det hoppas jag verkligen inte. Jag tror inte att det finns något som kan skrämma bort dem.

Andra satsningar på campingen är bland annat en ny rutschkana, två grillar och en nybyggd bastu precis vid vattnet.

– I år kommer vi också att hyra ut kanoter, säger Stefan Saal och berättar att man sedan tidigare erbjudit kajaker.

Stefan Saal vill erbjuda sina gäster nyheter inför varje säsong och han hans familj ägnar vinterhalvåret till att förbättra campingen. Dessutom driver Helena och Stefan Saal gemensamt trapptillverkarföretaget Treppen Saal, som främst har tyska kunder.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Karin Hertz