Deras företag kan vara snyggast i Norden

Salong People i Västervik har utsetts till en av de snyggaste salongerna i Norden av danska Hair Magazine som arrangerar mässan Nordic Hair Awards i Köpenhamn. Den 9 juni tävlar Västervikssalongen mot tre andra nordiska frisörföretag om titeln "Nordic saloon design of the year".

En av bilderna från salongen som skickades in till tävlingen. 

På mässan kommer bilderna att synas i storformat. Bilderna, som alltså föll juryn i smaken, är tagna av Västerviksfotografen Nathalie Chavez.

En av bilderna från salongen som skickades in till tävlingen. På mässan kommer bilderna att synas i storformat. Bilderna, som alltså föll juryn i smaken, är tagna av Västerviksfotografen Nathalie Chavez.

Foto: Nathalie Chavez/People

Västervik2019-06-02 18:00

– Fram till den 9 juni är vi vinnare alla fyra och jag känner mig nöjd bara med att ha valts ut som representant för Sverige, säger Marie Sevlidis som driver People tillsammans med sin man Christos Sevlidis.

Hon har förstås spanat in sina konkurrenter från Norge, Finland och Danmark och är lite extra förtjust i den danska medtävlanden som är en större frisörkedja.

– Vi ser väldigt olika ut alla fyra, vilket är kul. Personligen gillar jag unisex-salonger som inte är så utpräglat varken feminina eller maskulina, och det tycker jag gäller för den danska kedjan.

– Nu har jag ju inte varit där utan bara sett fotografier från salongen men det är en slags odefinierbar känsla i bilderna som jag tycker om. Det ser ut som en trevlig salong helt enkelt.

Under mässan, med efterföljande gala, tävlas det i en rad olika kategorier varav "Nordic saloon design of the year" bara är en.

En professionell jury har valt ut de nominerade i samtliga kategorier men sedan är det upp till mässbesökarna att avgöra vem/vilka som tar hem segern i de respektive kategorierna.

– Vi vet alltså inget om utgången före den 9 juni, säger Marie Sevlidis och fortsätter:

– Jag tycker att det här, vår medverkan i sammanhanget, tydligt visar att man inte behöver verka i en storstad för att sticka ut.

Hon förklarar att det är hon och maken Christos som själva ritat och designat sin salong.

– Det gör att det känns lite extra roligt att vi blev nominerade.

Marie Sevlidis är glad och nöjd över att få representera Sverige. 

– Man måste inte verka i en storstad för att sticka ut, säger hon.
Marie Sevlidis är glad och nöjd över att få representera Sverige. – Man måste inte verka i en storstad för att sticka ut, säger hon.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!