"Det är aldrig för sent att börja träna"

En gång i veckan har Korpen cirkelträning för seniorer. Satsningen har fallit väl ut, till hösten måste man antagligen köra en kurs till.

28 mars 2019 05:00

Det är ett 20-tal träningsglada som varje onsdag träffas vid klockan 11 för att köra cirkelträning i gymnastiksalen vid Tallen på Folkparksvägen. Alla är seniorer, och flera har varit med från början för ett år sedan. Nu är det näst sista passet för terminen.

– Det blir till att hänga på låset för att få plats igen, säger Bosse Fäldt.

Flera instämmer, det gäller att vara på hugget för att få plats vid registreringen.

Men det kan vara löst till hösten. Det säger Kersti Ljungberg, som är kursledare.

– Vi planerar för en kurs till. Det har varit ett väldigt drag efter platserna.

Cirkelträning innebär olika stationer som man snabbt byter mellan. Många vilar inte ens de tillåtna sekunderna mellan stationerna. Glad musik strömmar ur högtalaren, Kersti peppar och manar på. Träningen är funktionell, man ska orka med allt fast kroppen blir äldre, konstaterar flera deltagare.

Ewa Dolk och Ingrid Runeson har varit med från början.

– För mig handlar det nog om bättre balans och att hålla sig i form. Det är bra för huvudet också. Jag försöker ta ut mig så mycket det går, säger Ewa Dolk.

Ingrid Runeson håller med.

– Många stationer är balansstationer. På något sätt tycker jag att det är allas ansvar att hålla sig vid god vigör. Och så har vi roligt också, det är minst lika viktigt, säger hon.

Kersti Ljungberg igen:

– Det här visar att det aldrig är för sent att börja träna. Det ger så mycket tillbaka, man blir piggare i kroppen men också mentalt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Andreas Johansson

Ämnen du kan följa