När Västerviksföretagaren Stina Qubti, som driver Busfrö nytt och bytt, föreläser för klass 8E vill eleverna inte sluta att ställa frågor och lektionen drar över en halvtimme.

– Lev ditt varumärke. Och det viktigaste av allt, var din egen bästa vän, säger Stina Qubti som berättar hur allt började, hur företaget vuxit och ger tips till eleverna.

Eleverna Frideriki Nalmpanti och Senada Komina lyssnar intresserat. Senada Komina hämtar lite inspiration under inspirationsdagarna.

Artikelbild

| Entreprenören Stina Qubti som driver Busfrö nytt och bytt föreläste för åttondeklassarna under torsdagen.

– Det är väldigt kul. Vi får veta mer. Jag vill själv bli advokat när jag blir stor så då kanske jag kan starta eget när jag blir stor, säger Senada Komina.

Projektledaren Kenth Hirdeland har bjudit in 15 entreprenörer. Skolan har fått 150 000 kronor i bidrag från Skolverket, vilket möjliggör satsningen som riktar sig till alla åttonde- och niondeklassare.

– Vi tycker att det är viktigt att eleverna får en bra kontakt med Västerviks näringsliv. Dels för att det ska bli lättare för dem i sina framtida gymnasieval. En annan viktig grundtanke är att man ska ta fram sina entreprenörsegenskaper och de har man ju nytta av i hela sitt liv, säger Kenth Hirdeland.

Temat för åttondeklassarnas entreprenörsdagar är "Se möjligheter" och dagarna avslutas med studiebesök på olika företag.

Artikelbild

| Eleverna Frideriki Nalmpanti och Senada Komina tyckte att det var intressant att lyssna till Stina Qubti.

Läraren Martin Idlund ansvarar för klass 8E under de tre entreprenörsdagarna. Eleverna arbetar med olika övningar där de utgår från studiematerial från Ung företagsamhet.

– Hittills har vi haft tre företagare på besök, säger Martin Idlund.