Gamleby Bowling vill ha "VIK-bidrag"

Nu går ytterligare en förening i Västervik IK:s fotspår. Team Gamleby BC ansöker om 40 000 kronor i marknadsföringsbidrag.

16 maj 2019 05:00

Vi har tidigare berättat att kommunens marknadsföringsbidrag till Västerviks IK höjs från 250 000 kronor till 800 000 kronor. Detta efter att VIK anlitat ett konsultföretag för att beräkna marknadsvärdet på den publicitet som klubben ger Västervik.

Nu villl bowlingklubben i Gamleby också ha bidrag, efter att ha varit framgångsrik och avancerat till den näst högsta divisionen: Allsvenskan. Man är därmed för närvarande kommunens mest framgångsrika bowlingklubb.

I ett brev till kommunstyrelsen beskriver klubben även sin barn- och ungdomsverksamhet, och individuella framgångar för bowlaren Jakob Karlsson och junioren Robin Ilhammar.

Bowling är ingen sport som får mycket tv-tid, däremot berättar klubben att matcher och tävlingar streamas. Framgångarna har gjort att klubben omnämns dels i lokal press, men också olika medier för bowlingsintresserade.

– Vi uppskattar det mervärde vi ger Västerviks kommun till en 20-del av det bidrag som bifallits för VIK, det vill säga 40 000 kronor, skriver klubben i slutet av sin ansökan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulrik Alvarsson