Han har stora ambitioner för resorten

Gunnar Boman sitter kvar som VD för Västerviks Resort. Förra årets överenskommelse med bolagsstyrelsen innebar en förlängning på kontraktet och enligt anställningsavtalet har han tre och ett halvt år kvar på posten.

En av de idéer Gunnar Boman har är att göra en attraktion av fartyget Mars Makalös som sjösattes år 1563. Han menar att det kittlar många människor att veta mer om vraket som har kopplingar till trakten.

En av de idéer Gunnar Boman har är att göra en attraktion av fartyget Mars Makalös som sjösattes år 1563. Han menar att det kittlar många människor att veta mer om vraket som har kopplingar till trakten.

Foto: Karin Hertz

Västervik2019-07-24 09:00

Han har haft posten i drygt elva år och har blivit ett med den femstjärniga campingen Västervik Resort. Trots sina många år i bolaget är Gunnar Bomans energi densamma som i början av hans karriär, om inte bättre.

– Det var självklart att förlänga och jag är inte redo att gå i pension, säger Gunnar Boman och skrattar.

Enligt honom spelade trivseln med arbetet en stor roll i beslutet att fortsätta som VD. Det gjorde även viljan att fortsätta utveckla resorten.

– Vi har många idéer och stora ambitioner. I höst kommer vi att lägga fram en del förslag till de övriga aktörerna inom besöksnäringen i Västerviks kommun.

Boman nämner bland annat att det handlar om att skapa flera reseanledningar till Västervik och se en ökning av boendeplatser i resorten. Enligt Boman är det nödvändigt om Västervik som destination ska förbli konkurrenskraftig på marknaden och ligga i framkant i Sverige.

– Vi kan inte sitta still och nöja oss. Vi följer hela tiden vad som händer i omvärlden och vad våra konkurrenter gör. Vi ser att turistnäringen växer i till exempel Vimmerby och Motala, säger han.

Är ni tillräckligt finansiellt starka eller kommer kommunen stötta er ekonomiskt?

– Vi kan inte göra alla satsningar själva, utan söker helst ett samarbete med andra aktörer. Kommunen är alltid en nyttig intressent, men inte finansiellt. Det blir inga rena kommunala projekt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!