Veteranpoolen meddelar i ett pressmeddelande att de nu storsatsar och hoppas kunna rekrytera 2500 nya pensionärer. I Västervik finns det i dag runt 140 pensionärer som deltidsarbetar via bemanningföretaget. I framtiden hoppas Niclas Rhenqvist att ytterligare 100 personer ska kunna sysselsättas i olika bemanningsuppdrag.

– Vi har inte direkt några svårigheter att hitta pensionärer som vill jobba, utan svårigheten ligger i att hitta rätt kompetens bland de som söker in till oss, säger Rhenqvist.

I dagsläget är poolen främst verksam genom att bemanna olika uppdrag kring trädgård, snickeri och måleri. Rhenqvist hoppas på att kunna utveckla verksamheten till att även innefatta industrin:

– Vi vill kunna komma in och extrabemanna de lokala fabrikerna när de når deras toppar. För det behöver vi pensionärer med rätt kompetens.

Veteranpoolen har ingen åldersgräns för den som vill arbeta genom dem, men man måste ta emot pension på något sätt för att få skriva in sig. Vad det gäller könsfördelningen bland kommunens veteraner så berättar Rhenqvist att det ligger på en 50/50-nivå. Arbetet hos Veteranpoolen sker på egna villkor och det är upp till var och en hur mycket man känner att man orkar jobba.

– Många känner att de fortfarande har mycket kvar att ge även när de har gått i pension, säger han.

Känner ni att det finns en plats för er här i Västervik?

– Ja, det finns gott om jobb här i området. Vi bygger inga hus direkt utan riktar in oss mot mindre hantverkaruppdrag, säger Rhenqvist.