Redan tidigt på lördagsmorgonen strömmade folk in till den stora jobbmässan som hölls på Västervik teater och konferens. Redan vid 10-tiden hade hundratals besökt mässan. Och det handlade inte bara om sommarjobb.

– Undersökningen vi gjorde efter förra årets mässa visade att många av företagarna ville att vi skulle bredda den och inte enbart fokusera på sommarjobb, säger Besmir Duraku från Arbetsförmedlingen.

– De ville också att den skulle hållas inne i stan, för att öka tillgängligheten.

Artikelbild

| Casandra Holmstedt letar sommarjobb och får veta mer om vad de gör på Axalta powdet coating av produktionschefen Tobias Knutsson och hans kollegor Martin Nilsson, sitechef och Anne-Cathrin Karlsson, som arbetar med personalfrågor.

För både arbetsgivare och arbetssökande verkar det här ha varit ett lyckat drag.

– Det har gått jättebra! Det är roligt att det är så många som är intresserade, säger Martina Robertsson, kriminalvårdsinspektör vid anstalten i Västervik.

– Det är mycket positivt. Vi var med på mässan förra året, när den hölls på Västervik resort och då lyckades vi hitta både sommarjobbare och sådana som gått vidare till fast anställning, säger Björn Thun, kriminalvårdare.

Dagen till ära har de också lyckats få hit sin kriminalvårdstrailer, där det finns både informationsfilmer och där de har byggt upp ett bostadsrum från en anstalt för att visa hur det kan se ut.

Artikelbild

| Hiren Thakrar, kriminalvårdare i Västervik, visar hur ett bostadsrum på en anstalt kan se ut för Mohamed Saied, som är på jobbmässan för att söka jobb och är nyfiken på kriminalvården.

Hos Region Skåne står Casandra Holmstedt och pratar med Mia Nilsson, personalchef för Västerviks sjukhus.

– Jag är här för att kolla lite, främst sommarjobb, säger Casandra, som just nu pluggar och arbetar som deltidare i hemtjänsten.

Artikelbild

| Mia Nilsson, personalchef för Västerviks sjukhus, berättar för Casandra Holmstedt om vad som krävs för att jobba inom Region Kalmar.

Saga Wiberg kollar in Axalta powder coating, för att se vad det är de gör.

– Jag söker sommarjobb och jag gillar nattjobb, så jag kollar lite vad de har.