Den strålande solen gjorde säkert sitt till, för det var en strid ström av hungriga och törstiga människor som tagit sig till Solstadström den här dagen.

– Det känns jättebra! Förra året var första gången, så då funderade jag på hur många som kunde tänkas komma. Jag tänkte kanske 200, men det kom över 300. Så nu hoppas man att det ska bli ännu fler i år, säger Tomas Palmgren, som är den som tagit initiativet till mässan.

Stämningen hos besökarna är hög, och trots några sena avhopp på både mat- och ölsidan så verkar ingen sakna något.

Artikelbild

| För inträdessumman får besökarna ett ölglas som sedan används för att provsmaka alla öl.

Fyra bryggerier, Figeholm, Stångehamn, Micheletti (som inte är lokala, men har anknytning till Solstadström) och så superlokala Glabo gårdsbryggeri finns på plats och alla har med sig ett gäng olika sorters öl för besökarna att prova.

– Vi har sex olika ölsorter med oss. De flesta här är experiment, säger Kent Nilsson från Figeholms bryggeri.

– Men allt som allt har vi 14 sorters öl just nu. Det är egentligen lite för mycket, men det roliga med att brygga öl är ju att ta fram nya ölsorter!

Ute i solen står ett glatt gäng och provsmakar sina första öl.

Artikelbild

| Frederik van Etten och Tea Zonnenfeld kommer från Nederländerna, men har ett sommarhus i Misterhult. De fick höra talas om ölmässan och ville förstås göra ett besök.

– Det är fantastiskt trevligt att kunna komma hit och dricka lokalbrygd öl, säger Elisa Hedberg, som tagit båten från Äskestock för att komma hit.

Hon dricker en ljus öl från Figeholm, som är smaksatt med citron.

Artikelbild

| Grabbarna från Glabo har fullt upp med att hälla upp sin populära öl till väntande gäster.

– Den har en otrolig smak och doft. Det blommar i munnen!

Leif Holmgren från Stångehamns bryggeri har med sig en hel uppsjö av olika sorters öl.

Artikelbild

| Jätteroligt initiativ med öl- och matmässa tycker mats Hedberg, Lars och Katarina Nilsson och Elisa Hedberg, som just har testat varsitt Figeholmsöl och är mycket nöjda med smakerna.

– Ja, det är mitt fel att det blivit så. Det är roligt att prova och laborera med olika smaker. Jag har citron, rabarber, björnbär och enris. Och lapsang. Men det mest populära är nog citron, säger han.

För den hungrige fanns det både smörrebröd, hamburgare och rökt fisk och dessutom försäljning av både ost och marmelader.