Mordet i Storebro: mannen nekar till brott

Mannen i 35-årsåldern som nu häktats på sannolika skäl misstänkt för mord, nekar till brottet.

30 januari 2020 16:29

Under torsdagsförmiddagen genomfördes häktesförhandlingar för den man i 35-årsåldern som sitter anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord på en kvinna i Storebro. 

Det var i måndags natt som polisen påträffade en avliden kvinna i en bostad i Storebro. Två män som fanns i bostaden anhölls. Under onsdagen meddelades att den ena mannen som är skäligen misstänkt hade frigivits men misstankarna kvarstår. Åklagaren begärde häktning av den andra mannen som på sannolika skäl sitter anhållen för mordet.

Kalmar Tingsrätt  meddelade vid 11-tiden på torsdagen att mannen häktas och åläggs med restriktioner. Åtal ska vara väckt senast den 13 februari. Mannen är fortsatt på sannolika skäl misstänkt för mord. 

Enligt åklagare Johan Henningsson är den avlidna kvinnan i 40-årsåldern. Han har inga uppgifter på var kvinnan var hemmahörande. 

– Det finns en relation mellan den häktade mannen och den avlidna kvinnan. 

Kan ni säga något om dödsorsaken?

– Jag kan inte säga något om det, det skulle störa utredningen, säger Johan Henningsson.

Har ni fått en klarare bild av vad som har hänt?

– Ja, det finns olika scenarier på vad som har hänt. Den kommande utredningen kommer förhoppningsvis ge oss en klarare bild. 

Vad händer nu i utredningen?

– En viktig pusselbit är den rättsmedicinska utredingen och utlåtandet. Förhoppningsvis kommer den inom två veckor, det beror lite på vad de behöver göra för undersökningar.

Enligt Johan Henningsson så kvarstår misstankarna även mot den man som släppts på fri fot.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sofie Olsson