Nu är nya matstället invigt

Renoveringen har varit igång sedan i vintras, och efter det omfattande bygget har nu de sista detaljerna fallit på plats. På måndagkvällen invigdes Västerviks Food court.

Stefan Ågren och Elias Besheri klipper bandet på invigningen tillsammans med Carin Ågren.

Stefan Ågren och Elias Besheri klipper bandet på invigningen tillsammans med Carin Ågren.

Foto: Ellinor Ljung

Västervik2019-06-24 21:00

Elias Besheri, som är en av initiativtagarna bakom restaurangen tillsammans med Stefan Ågren och Carin Ågren, berättar att måndagens invigning är ett event för nära och kära samt de som varit där och hjälpt till under resans gång. På tisdagen öppnas dörrarna för allmänheten.

Elias visar upp det som är Västerviks Food court, en typ av "marknad" med flera olika typer av mat under samma tak. Där finns kedjan Subway, kebab och grill, bistro och café samt frozen yoghurt.

Elias berättar att det har varit ett stort bygge, och att det har varit utmanande att bygga flera olika restauranger på en och samma plats. Det har krävts mycket planering, och de blev klara precis i tid. Vidare säger Elias att de har planer på att utvidga och etablera likadana food courts som den som nu är på plats i Västervik, i andra städer i Sverige.

Kommer det här konceptet att fungera även under vinterhalvåret?

– Det är anpassat för vintern. På sommaren är det lätt, då är det mycket folk i Västervik.

Han har sin tilltro i att det senare på året fortfarande finns ett utbud i deras food court som passar olika människor. Den största utmaningen med food courten och dess läge ser han i parkeringsmöjligheterna runt Fiskaretorget, och han säger att de har en dialog med kommunen. När gästerna har anlänt är Elias nöjd:

– Det känns jättebra, nu kan man slappna av. Man har varit så inne i det, men nu kan man se vad det är man har skapat, säger han.

På invigningen av Västerviks Food court minglade folk samtidigt som de fick se och ta del av det nya matstället.
På invigningen av Västerviks Food court minglade folk samtidigt som de fick se och ta del av det nya matstället.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!