"Partisekreteraren måste gå direkt"

Ullenhag, Perhson eller Sabuni? Det är den stora fråga för landets liberaler just nu. Den 28:e juni är den liberala profilen Sverker Thorén i Stockholm när det är dags för omröstning.

11 juni 2019 08:00

Det vankas val till ny partiledare i Liberalerna och Västerviksliberalernas Sverker Thorén, som bland annat än kommunfullmäktiges ordförande, är ett av alla ombud som ska träffas i Stockholm den 28:e juni i år. Där ska de rösta fram en ny partiledare, och valet står just nu mellan NyamkoSabuni, Erik Ullenhag och den senast tillkomna Johan Pehrson. I förhandsspekulationerna är det mellan Sabuni och Ullenhag som striden kommer att stå.

– Nu är det så att medlemmarna ska säga sitt. Sedan får vi se om det är någon kandidat som det lutar åt, säger han.

Medlemmarna i länet kan rösta via nätet, den omröstningen är i full gång.

– Efter det får vi ett resultat och då får vi se vilken tyngd det finns i stödet bakom varje kandidat. Jag känner både Sabuni och Ullenhag och har stort förtroende för dem. Men det är tre jätteerfarna politiker som ställer upp.

Personligen väljer Sverker Thorén Erik Ullenhag.

– Och det gör jag på grund av att han står för en mer resonerande politisk stil. Vi har samma bakgrund, en mer socialliberal inställning.

Thorén är glad över att miljöfrågan verkar ha fått ett större fokus.

– Det är ett spår som vi inte tidigare växlat in på särskilt mycket.

Sverker Thorén vill se en helt ny partiledning.

– Det vi sett nu tidigare är exempel på toppstyrning som verkligen är oliberal. Alla i partiledningen måste bort, en ny partiledare ska ha ett vitt papper att börja med. Partisekreteraren måste gå direkt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Andreas Johansson

Ämnen du kan följa