Personalens brev till landstingspolitikerna

De anställda på förlossningen och Avdelning 89 BB/gyn på Västerviks sjukhus har skrivit ett brev till landstingspolitikerna. Här kan du läsa brevet.

Personal på kvinnokliniken på Västerviks sjukhus har skrivit ett brev till landstingspolitikerna.

Personal på kvinnokliniken på Västerviks sjukhus har skrivit ett brev till landstingspolitikerna.

Foto: Karin Hertz

Västervik2018-05-25 19:57

"Sverige är ett av världens säkraste länder att föda barn i, mycket tack vare välutbildade barnmorskor.

Vår yrkesgrupp har legitimationer både som sjuksköterska och som barnmorska.

Vårdförbundet jobbar för en personcentrerad vård när det gäller den gravida och födande kvinnan. Bäst vore att ha en barnmorska per födande kvinna under förlossningsskedet, det ger bättre kontinuitet och trygghet för kvinnan.

Vi bedriver en dygnet runt verksamhet och står till allmänhetens förfogande året om. Bemanningen har varit ansträngd i flera års tid och vi har sett fram emot en välbehövlig semester. För att lösa sommarens semestrar har vår första linje chef arbetat dygnet runt med schemat, den enda lösningen är att vi får tre semesterperioder, vilket majoriteten av personalgruppen är emot.

Barnmorskor och sjuksköterskor som arbetar på Avdelning 89 Förlossning/BB/Gyn på Västerviks sjukhus tvingas nu ändra sina planerade semestrar. Är det rimligt att sjukhusledningen på Västerviks sjukhus ändrar semesterförutsättningarna sista dagarna i april, när första semester- perioden börjar redan 4:e juni?

Sommaren förknippas med välbehövlig ledighet och återhämtning tillsammans med familj och vänner. Personalen har under många år haft två semesterperioder vartannat år tidig ledighet, vartannat år sen. Utifrån detta görs planer tillsammans med familj och vänner inför den kommande sommaren redan tidigt på året. De ändrade semesterperioderna innebär nu att personal kommer sakna barnomsorg samt gemensam ledighet med familjen. Vem ska stå för kostnaden för en avbokad resa eller kurs som planerats och betalats?

Landstingspolitiker, hur värderas personalen inom Landstinget i Kalmar Län? Finns det en långsiktig handlingsplan för personalsituationen på Avdelning 89 BB/Gyn och förlossningen?

Vad görs för att förbättra våra arbetsvillkor, behålla befintlig personal, arbetsmiljö, våra löner samt rekrytering av ny personal?

Vi kräver svar och det är NU!!"

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!