Skolchef positiv till elevförslag

En niondeklassare lämnade under hösten in ett e-förslag till Västerviks kommun. Nu har förslaget fått över 20 påskrifter och kommer behandlas av politikerna. "Roligt att vi har en elev som skrivit det här förslaget", säger Magnus Bengtsson.

Magnus Bengtsson, barn- och utbildningschef, tycker det är roligt att förslaget kommer från en elev.

Magnus Bengtsson, barn- och utbildningschef, tycker det är roligt att förslaget kommer från en elev.

Foto: Kristina Westring

Västervik2018-11-16 20:00

15-åringen som står bakom förslaget skriver att hon vill att ett mobilförbud införs på samtliga grundskolor i Västerviks kommun. Hon menar att förbudet skulle bidra till ökat fokus på skolarbetet och ett trevligare klimat under rasterna.

– Jag vill att elevernas mobiler ska lämnas in i början av skoldagen och sedan lämnas tillbaka när skoldagen slutar, skriver hon i e-förslaget.

Förslaget fick totalt 29 underskrifter och kommer alltså att gå vidare för politisk behandling.

När vi når kommunens barn- och utbildningschef, Magnus Bengtsson, blir han glad av elevens engagemang.

– Det jag först vill uttrycka är att det är väldigt roligt att vi har en elev som skrivit det här förslaget och engagerat sig i frågan. Det är en viktig del i den demokratiska processen, säger han.

Är förslaget genomförbart?

– Jag tror att det är genomförbart. Om det är bra att göra så eller inte är någonting som vi skulle behöva fundera mer på inom verksamheten. Vi har just nu ett pågående försök på en grundskola som handlar om att samla in mobilerna under dagen.

Är mobiler ett problem i skolan idag?

– Jag tror att det finns både lärare och elever som inte tycker att det här ett större problem. Men jag tror också att det finns de som tycker att det här inte är så lätt att hantera. Det är i vilket fall som helst vårt uppdrag i skolan att hjälpa elever och verka i en tid där vi har allt mer digitala redskap.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!