Snart dags för "Pang på rödbetan"

Kommer stockholmarna någonsin att komma till Lysingsbadet? Kommer ornitologen hitta annat än knäppgökar på campingen? Frågorna hopar sig inför "Pang på rödbetan" på Kulbacken.

12 juni 2019 10:20

Folklustspel är en tradition på Kulbacken så här års. I år är inget undantag och för manus står som vanligt P-O Ilhammar som i 20 år har ordnat så att fars, buskis och folklustspel blivit en del av sommaren. I år är ensemblen utökad med nya förmågor. "Nyast" är Celine Jeanlo. Hon är 12 år och är med för första gången.

– Det är kul! Jag gillar verkligen teater och vill hålla på med det mer, säger hon innan det är dags att ta plats för repetition.

Det hela utspelar sig på Verkebo Camping, en anläggning på dekis som har svårt att konkurera med dragplåstret Lysingsbadet. I centrum står Olga som tillsammans med sina två odågor till söner försöker få det hela att gå runt. Och så springer Ulf Göthberg förbi, en kändis när det kommer till revy men han är ny i de här sammanhangen.

– Jag har inte ångrat att jag slog till, det här är lattjo, säger han innan han greppar insektshåven.

För andra året är det Sandra Johannesson som står för regi.

– Vi har repat sedan februari/mars. Det är så klart lite nervöst än så länge, men det börja sitta.

Nio föreställningar ska det bli, med premiär den 27 juni.

Författaren är nöjd.

– Det är väl en typisk Ilhammar men det här året med lite mindre "under bältet". Vi får se hur publiken vill ha det.

– Vi kan varandra nu, jag skriver för skådespelarna och har en i åtanke för varje roll. Det ska bli himla roligt att se resultatet, konstaterar P-O Ilhammar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Andreas Johansson