Stulen spritflaska skapade tumult

Tumult utbröt i en central mataffär i Västervik på måndagsförmiddagen. Två personer flydde från platsen men greps senare av polis.

Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

VÄSTERVIK2019-02-18 14:17

Personalen i en central mataffär i Västervik fattade misstankar mot en kvinnlig kund i 20-års ålder. När personalen konfronterade kvinnan fann de en flaska sprit i hennes väska. Personalen ringde Systembolaget i Västervik som kunde bekräfta att flaskan hade snotts från deras butik.

– Systembolaget hade haft en genomgång av sortimentet på morgonen, så de kunde snabbt se att en flaska saknades, säger Patrik Fors, presstalesperson vid polisen region syd.

Plötsligt anländer en man i 25-års ålder till mataffären.

– Han har något slags förhållande till kvinnan, men vilket kan jag inte gå in på, säger Patrik Fors.

Bråk uppstår. En anställd kastas till marken och får minst en spark av mannen. Kvinnan och mannen lyckas sedan fly från butiken.

Polisen larmas strax efter klockan 10 och griper snart mannen i en bil. Han är nu misstänkt för misshandel, olaga hot och främjande av flykt. Även kvinnan greps men på en annan plats än mannen – Patrik Fors kan inte säga var – och hon är nu misstänkt för snatteri.

– Båda personerna är förhörda. Kvinnan är släppt men mannen är fortsatt gripen. Vi ska genomföra fler förhör med honom. Efter det får vi kontakta åklagare och se om det går vidare till ett anhållande, säger Patrik Fors.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!