Tid för sport och kompisar när årets Summer Camp startar

I slutet av juni är det återigen dags för sommarsport i Västervik då Smålandsidrotten, i samarbete med Västerviks kommun, arrangerar Summer Camp.

11 juni 2019 20:00

För sjätte året i rad är det i sommar möjligt för kommunens yngre att prova på en uppsjö av olika sporter runt om i Västervik. Själva utgångspunkten för evenemanget är även i år Ludvigsborgsskolans lokaler samtidigt som deltagarna även kommer att bussas runt till en del av de sporter som ska testas på annat område. Idéen bakom arrangemanget är att kommunens yngre ska kunna få upp ögonen för nya sporter vid samma tillfälle som det även ska ges chans till att få träffa nya kompisar. I samband med sportandet ordnas det övernattningsmöjligheter och mat för deltagarna.

Sett till förra årets upplaga av sommarlägret i Västervik så är det i år färre anmälda enligt Smålandsidrottens Kenth Karlsson:

– Förra året hade vi 56 deltagande och i år är det 40 stycken anmälda i åldrarna 7-12 år, säger Karlsson.Karlsson berättar även att årets Summer Camp hade planer att på egna dagar anordna sommarsporter för kommunens äldre barn i åldrarna 13-16 år, något som nu har ställts in.

– I den äldre åldersgruppen har vi fått för få anmälda. De som har visat intresse där erbjuds istället en plats i den lägre åldersgruppen, säger Karlsson.

Det åldersspann som uppstår mellan dem yngsta och äldsta deltagarna brukar lösas genom att man på plats delar upp gruppen.

Datumen för Summer Camp 2019 är 25:e och 26:e juni. De sporter som ska provas är bowling, bågskytte, dart, golf,

gymnastik, karate, klättring och padeltennis.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Robert Preusse

Ämnen du kan följa