Tvingas ta omväg till Oskarshamn

Bussresan från Blankaholm till Stockholm kräver en omväg till Oskarshamn. Resan blir nästan tre timmar längre på grund av omvägen.

Flixbus svarar på kritiken.

Flixbus svarar på kritiken.

Foto: Karin Hertz

Mörtfors2018-11-10 07:00

Sedan Swebus blev en del av Flixbus har tidtabellen försämrats. Det tycker Mörtforsbon och egenföretagaren Lena Sjöberg.

Lena Sjöberg som är verksam som illustratör åker ofta på möten i Stockholm över dagen. Tidigare har hon valt att kliva på Swebus i Blankaholm, men nu när Flixbus trafikerar sträckan har möjligheterna försämrats.

– Om man vill ta bussen en torsdag går det inte att gå på i Blankaholm, då måste man åka åt fel håll till Oskarshamn och sedan åka samma väg tillbaka. Det innebär att resan tar mer än åtta timmar till Stockholm, säger Lena Sjöberg som har försökt föra fram synpunkten till Flixbus men bara fått kontakt med kundservice.

Flixbus har precis ändrat tidtabell och den nya vintertidtabellen sträcker sig till april. Vissa dagar ankommer bussen till Stockholm klockan 15.05, andra dagar är det enbart möjligt att anlända vid 21.30-tiden.

– Tidigare gick det ibland att ha ett möte i Stockholm klockan 14 och sedan åka hem samma dag. Att komma till Stockholm vid tretiden är lite sent, säger Lena Sjöberg.

Att ta bilen till Stockholm tycker inte Lena Sjöberg är försvarbart.

– Vi måste sluta sitta en person i en bil till Stockholm, det är helt galet. Flixbus borde vara intresserade av att fler väljer bussen än bilen. Vi måste börja åka mer kollektivt – för klimatets skull. Det är jätteviktigt.

Lena Sjöberg tycker inte att det är försvarbart att sätta sig i bilen och köra till Stockholm.
"Vi måste sluta sitta en person i en bil, det är helt galet. Flixbus borde vara intresserade av att fler väljer bussen än bilen. Vi måste börja åka mer kollektivt för klimatets skull. Det är jätteviktigt."
Lena Sjöberg tycker inte att det är försvarbart att sätta sig i bilen och köra till Stockholm. "Vi måste sluta sitta en person i en bil, det är helt galet. Flixbus borde vara intresserade av att fler väljer bussen än bilen. Vi måste börja åka mer kollektivt för klimatets skull. Det är jätteviktigt."
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!