Västervik får ett litterärt sällskap

Snart bildas Erik Hultgrens Litterära sällskap i Västervik. Initiativtagare och arrangörer är Frederic och Malin Wall som driver Hultgrens bokhandel.

14 december 2018 21:00
Ett litterärt sällskap, det låter fint, exklusivt och lite hemligt. Vad handlar det om egentligen?

– Det är varken hemligt eller exklusivt. Det går ut på att träffas och diskutera böcker. Vi startar en bokcirkel med andra ord, säger Frederic Wall.

Idén fick paret efter att ha gästat NK Bokhandel i Stockholm där det regelbundet, sedan två år tillbaka, anordnas bokcirkel-träffar.

– Där är det författarna Denise Rudberg och Mikaela Bley som håller i träffarna medan bokhandeln å sin sida håller med böcker och lokal.

I Västervik går startskottet den 22 januari och totalt under våren anordnas fem träffar, vilket innebär att lika många böcker kommer att diskuteras – en per gång.

– Förhoppningsvis är många intresserade. Vi testar och ser hur det faller ut. Malin och jag förbereder oss på att moderera mötena.

Alla är välkomna att vara med – såväl diskussionssugna läsare som mer tystlåtna och lyssnande bokälskare, poängterar Frederic Wall.

Den som vill gå med betalar en medlemsavgift och i den ingår de böcker som valts ut.

Max antal medlemmar är 25 personer.

Vilka böcker är det som gäller våren 2019?

– Vi har valt ut fyra hyfsat aktuella titlar och en klassiker. Vi har valt bort de mest självklara bästsäljarna till förmån för de något undanskymda pärlorna.

Exempel på titlar som ska diskuteras i Erik Hultgrens Litterära sällskap i vår är Vigdis Hjorts "Arv och miljö", "Regnvakt" av Tatiana de Rosnay och Anton Bergs "De aderton".

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lotta Gometz

Ämnen du kan följa