Västervik i topp på internationell lista

Sedan förra året har antalet internationella barnfamiljer som väljer ett Airbnb-boende i Västervik ökat markant. Jakob Franzén, turismansvarig på Västervik Framåt, menar att det är en viktig målgrupp.

16 maj 2019 17:08

Allt fler turister väljer att boka ett boende via internettjänsten Airbnb. Via tjänsten kan privatpersoner hyra ut boenden, allt från ett enskilt litet rum till ett komplett hus för hela sällskapet. Betalning och kontakt mellan gäst och värd sker via tjänstens interna system.

Nu visar färska siffror från Northern Link PR att Västervik är en av de destinationer där antalet Airbnb-bokningar bland internationella familjeresenärer ökat allra mest. På första plats hamnar amerikanska Sister Bay, Wisconsin, tätt följt av Four Corners, Florida. I Västervik har antalet bokningar ökat med 150 procent, vilket ger en åttonde plats.

– Självklart så blir man väldigt stolt över att det är sådana siffror som presenteras. Alla gäster är viktiga och vi är beroende av våra turister oavsett hur de bor. Det är svårt att mäta antalet Airbnb-besökare, men vi märker att de blir viktigare och viktigare för oss, säger Jakob Franzen.

Vad lockas internationella familjeresenärer av i Västervik?

– Många lockas naturligtvis av skärgården. Sedan har vi en resort med många familjer och en närhet till flera stora internationella attraktioner, bland annat Astrid Lindgrens Värld.

Jakob Franzen tror att den digitala utvecklingen har gjort resenärerna flexiblare när det kommer till val av boende.

– Jag tror inte att den som bokar ett boende tänker på om det är Airbnb, Booking eller direkt på någon anläggning. Idag är man ganska digital i sin bokning och många känner sig trygga med de här kända tjänsterna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Filip Gustafsson

Ämnen du kan följa