Jörgen Olsson är noga med att påpeka att han inte kan kommentera det enskilda ärendet eller hur det ser ut på det aktuella boendet. Om den generella situationen säger han att bemanning på kommunens boenden styrs av hur många boende det finns där och vilket vårdbehov de har.
– Man gör en så kallad vårdtyngdsmätning som sedan fördelas ut. Vi har inte förändrat något i den övergripande bemanningen eller resurserna, säger han.
LÄS ÄVEN:"Hör att hon ligger och gråter och ber"
Han säger att man ibland får in klagomål, och att de är av olika karaktär.
Efter att ha läst Therese Ringdahl Nilssons inlägg på Facebook återkommer han.
– Jag kan konstatera att det här inte alls låter bra och att vi måste ta till oss av det här. Framförallt måste vi prata med varandra och reda ut vad som har hänt och hur det ser ut, både för personalen och för de boende.
– Vi har all anledning att titta närmare på det här, vi vet inte nu vad som ligger bakom den aktuella situationen.
– Det vi gör vid klagomål är att lyssna på den klagande och på cheferna för den verksamhet klagomålet berör för att reda ut frågan, säger han.
Han nämner också att personalbudgeten till nästa år kommer att öka med ungefär 10 procent. Från 343 miljoner kronor till 377 miljoner. Ungefär 2,5 procent är löneökningar.
– Vi får också utifrån befolkningsutvecklingen i kommunen fler äldre som är i behov av våra tjänster, så budgetutökningen är beräknad utifrån detta.