Tillsammans med Håkan Danielsson och Krister Nilsson har han bildat en protestgrupp med syftet att sätta stopp för Tekniska verkens vindkraftsplaner i trakten.
Linköpingsföretaget vill bygga fem vindkraftverk på ett 100 hektar stort område mellan byarna Vederhult, Tälleryd, Östrahult och Dalsebo.
– Det är maxantalet vi tittar på. Sedan kan det bli färre men det kommer inte att bli flera, säger Henrik Valent, affärsenhetschef för vindkraft på Tekniska verken.
Håkan Danielsson menar att vindkraftsparken skulle få stora konsekvenser för både människor och djur.
– Många här i byn är intresserade av jakt, och det går vandringsstigar i området. Vi får gå där på egen risk sedan, för det kommer att bli ett industriområde. Skogen som avverkas kommer inte att återplanteras, säger han.
Håkan Danielsson, Bengt Roslund och Håkans sambo Birgitta Bergenstråhle lyfter även fram risken för sjunkande fastighetsvärden och effekter på hälsan av ljud och ljus från vindkraftverken.
– Vi är oroliga helt enkelt, med all rätt.
I byarna runt omkring har gruppen samlat in namnunderskrifter till en protestlista.
– Vi har fått ihop nästan 300 namn, säger Bengt Roslund.
Hur många har tackat nej till att skriva på?
– Det är 10-15 personer som sagt nej av de tillfrågade, säger Håkan Danielsson.
Tekniska verken har tecknat arrendeavtal med de tre markägarna på området, men enligt protestgruppen kommer ytterligare markägare att påverkas eftersom verken hamnar i utkanten av området.
– Exakt var verken ska placeras är inte riktigt bestämt, säger Henrik Valent.
Gruppen vill inte svara på hur det ökande elbehovet i samhället ska lösas utan vindkraft.
– Det är inte vårt bekymmer, säger Håkan Danielsson.
Vill ni inte ha vindkraft just här, eller vill ni inte ha vindkraft över huvud taget?
– Vi behöver vindkraft, men i måttlig omfattning, säger Bengt Roslund som menar att vindkraftsparker kan tillåtas i obebyggda trakter i Norrland.
Håkan Danielsson och Birgitta Bergenstråhle vill däremot inte ha vindkraft någonstans.
– För mig känns det som konstgjord andning, säger Håkan Danielsson.
– Jag tycker inte att någon ska behöva ha eländet, säger Birgitta Bergenstråhle som anser att mer forskning behövs innan fler vindkraftverk sätts upp.
Henrik Valent uppger att Tekniska verken tänker sig en maxhöjd på 240 meter på vindkraftverken.
– Utifrån de avstånd som kommunen vill ha till närboende jobbar vi utifrån 240 meter, säger han.
Varför har ni valt just det här området?
– Det är ett område som är utpekat i kommunens utkast till översiktsplan. Vi ser att vi behöver mycket mer fossilfri elproduktion i hela södra Sverige. Vi tittar på olika områden där vi ser att det finns få motstående intressen.
Protestgruppen har samlat in närmare 300 namnunderskrifter mot projektet. Hur ser du på det?
– Det är alltid tråkigt. Tanken är att vi ska ha ett myndighetssamråd under hösten. Till våren ska vi kunna presentera ett projekt för allmänheten där vi visar korrekta bilder på hur projektet skulle kunna tänkas se ut och vilken påverkan det skulle kunna ha, säger Henrik Valent som gärna vill ha en dialog med vindkraftsmotståndarna.
– Jag delar inte deras uppfattning att det skulle få väldigt stora konsekvenser om ett vindkraftsprojekt görs på ett balanserat sätt.