140 kilometer genom Vena – åtalas för vansinnesfärd

Det gick fort, mycket fort. Farter upp mot 200 kilometer i timman på Venavägen. Nu åtalas en man i 35-årsåldern för en riktig vansinnesfärd.

En man i 35-årsåldern åtalas för en våldsam vansinnefärd förra sommaren.

En man i 35-årsåldern åtalas för en våldsam vansinnefärd förra sommaren.

Foto: Lars-Göran Norlin

Vena2021-06-16 14:28

Det var i juni förra året som polisen ville stoppa mannen som kom körande i bil. Men mannen ville inte stanna. Det slutade med en biljakt från Lönneberga, genom Silverdalen och Vena.

Då ska mannen ha försökt skaka av sig polisen genom att köra väldigt fort. Men med liten framgång.140 kilometer på en cykelbana, och lika fort genom Silverdalens samhälle, påstår åklagaren i åtalet. Det blev också flera vårdslösa omkörningar, så pass att de andra bilarna fick köra åt sidan för att inte bli påkörda. Cyklister och fotgängare fick slänga sig åt sidan.

Den våldsamma färden tog ett abrupt slut på en liten väg i Främsteby utanför Vena. När vägen tog slut, försökte mannen fly till fots, men en polishund kunde snabbt leta upp honom och han greps och anhölls.

Nu är det dags för det rättsliga efterspelet till den här händelsen, mannen åtalas.

"Han har uppvisat uppenbar likgiltighet för anna människors liv och hälsa" skriver åklagaren i åtalet.

Förutom vansinneskörningen åtalas mannen också för grov olovlig körning, eftersom han tidigare varit lagförd för liknande brott.

Det visade sig också, när mannen greps att han under färden varit påverkad av narkotika. Poliserna som deltog i jakten kommer att kallas som vittnen till rättegången, men mannen själv har i förhören nekat till brott. Flera andra vittnen till vansinnesfärden finns också och även de kommer att höras.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!