60 förslag med extra fokus på lekplatser

– Det finns ett driv i kommunen just nu, ett imponerande engagemang hos invånarna. Det tycker Kultur- och fritidschefen Tommy Svensson Pöder, som varit med på samtliga ortspromenader.

Ortsvandringarna i både Rosenfors och Vena fick stor uppslutning och idéerna flödade. Ett 60-tala av dem har valts ut för vidare behandling.

Ortsvandringarna i både Rosenfors och Vena fick stor uppslutning och idéerna flödade. Ett 60-tala av dem har valts ut för vidare behandling.

Foto: OLOF CARLSON

Vena2021-03-29 09:00

– Det har varit riktigt roliga upplevelser att vara med, säger han. 

Resultatet av de båda sista ortspromenaderna, i Vena och Rosenfors, resulterade i 60 genomförbara idéer till förbättringar i de båda samhällena.

– Det är jättekul med så många bra idéer som dessutom är genomförbara, säger samhällsplanerare Maria Bolin som gått igenom idéskörden. Det visar på att ortsborna har ett stort intresse för sina samhällen.

Det som gäller nu, är att välja ut några idéer på varje ställe, och överlämna dem till politiken som får ta beslut om de ska genomföras.

– Det finns pengar avsatta till förbättringar inom ramen för Hultsfreds kommun Makeover, säger kommunalrådet Lars Rosander (S). Vi har sju miljoner kronor i budgeten.

Ett extra fokus har varit på att skapa lekplatser, att få till en säker och bra lekplats på varje ort, i stället för som nu ha många mindre, som i många fall är ganska slitna.

I Vena har mycket av uppmärksamheten riktats mot Loflata, alltså området intill affären, där man vill skapa en träffpunkt i samhället, och få till en upprustning av scenen. För att ta ett par exempel. Därtill en allmän upprustning av området.

I Rosenfors handlar idéerna även där om att skapa mötesplatser i samhället. 

En del i Make Over-projektet är också att skapa igenkänning, att orderna ska hänga ihop.

– Det kommer att göras med blomsterplanteringar, och med de japanska körsbärsträden, säger Maria Bolin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!