Singelolycka utanför Bjärkhult

På söndagseftermiddagen var det en trafikolycka i Hultsfreds kommun.

Foto: Arkiv

Vena2022-11-06 11:45

11:17. SOS Alarm får information om att en personbil kört av vägen i höjd med Bjärkhult på väg 711, mellan Vena och Kristdala. Eventuellt skadeläge är ännu oklart.

11:55. Räddningstjänstens ledningsoperatör berättar att det rör sig om en bil som av oklar anledning kört av vägen. I bilen fanns en vuxen och två barn som ska ha varit ute ur bilen när räddningstjänsten och ambulansen kom fram till platsen. Ambulanspersonalen undersöker om någon av de drabbade behöver uppsöka sjukvård

– Vi kommer behöva bärga bilen så vägen är förnärvarande avstängd, men kommer att släppas på successivt, säger ledningsoperatören.

12:37. En presstalesperson vid SOS berättar att de tre inblandade personerna, en vuxen och två barn, har förts till sjukhus med ambulans. I övrigt är skadeläget fortsatt okänt. Bilen står kvar i diket och bärgare är på väg. Trafiken på väg 711 ska flyta på som vanligt igen.

12:44. Räddningsledaren Michael Hesselgård berättar att det befann sig en mamma och två småbarn i bilen, när den av okänd anledning hamnade i diket.

– Det var ett ganska djupt dike, i anslutning till en trädgård. När vi kom dit var alla tre vakna och talbara. Men det var en del skrubbsår och de fick följa med ambulansen för kontroll.

Det ska även ha varit en katt i bilen – som smet iväg efter olyckan.

13:15. Trafikolyckan rubriceras som en ren olyckshändelse.

– Det finns ingen misstanke om brott, säger Sara Andersson vid polisens ledningscentral.

17:15. Nu har Vimmerby Tidning varit i kontakt med Region Kalmar län. Och det kommer lugnande besked från Västerviks sjukhus. Alla tre inblandade klarade sig med lindriga skador, och kunde åka hem igen på eftermiddagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!