Värdshuset i Vena satsar på lunchservering

Vena Värdshus utvecklar verksamheten. På måndag öppnar man för lunchservering och det blir "Premiär-Pytt".

Felicia Hedberg gör sig beredd. På måndag ska hon steka premiär-pytt i stora lass.

Felicia Hedberg gör sig beredd. På måndag ska hon steka premiär-pytt i stora lass.

Foto: Olof Carlson

Vena2022-10-06 18:00

Menyn för första veckan är redan spikad, och kocken Felicia Hedberg, dotter i huset, är redo att ta sig an sina uppgifter i köket som nu är i gång på allvar.

Matsalen är nyrenoverad och bara väntar på att få ta emot de första lunchgästerna i nästa vecka.

Vena är väl inte någon direkt metropol, kan det fungera med lunchservering här?

– Vi måste ju prova för att se om det fungerar, säger Elin Gunnarsson, som driver värdshuset tillsammans med Mikael Hedberg.

– Men det tror jag nog ska bli bra... Vi får ta det här som ett försök för att se om det går.

Fast lunchserveringen tjuvstartade under en period, och då gick det bra.

– Vi serverade sallader och räkmackor till lunch och det blev uppskattat, säger Elin Gunnarsson.

Samtidigt som man laddar för fullt inför lunchpremiären, pågår också renoveringen av det gamla värdshuset. Familjen Hedberg/Gunnarsson tog över i april i år och sedan dess har arbetet varit igång. Samtidigt som man haft öppet för boende.

– Det har varit en bra sommar, tycker Elin Gunnarsson, vi har haft bra beläggning.

Just nu jobbar man med att byta ut taket på värdshuset, och med att fräscha upp lägenheter och hotellrum. Tidigare har matsalen fått en genomgång. Och ytterligare en kock har anställts.

Målgruppen man riktar in sig för kommande turistsäsonger är framförallt barnfamiljer. Men man satsar också på att bli en konferensanläggning.

– Vi har ett konferensrum, säger Mikael Hedberg, och den kommer vi att utveckla. Vi ska också satsa på att servera julbord i år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!