Dubbla priset på ett par veckor – öde skola i klicktopp

Gamla Östrahults Skola utanför Vena toppar Hemnets klicktopp i Kalmar län. Sedan huset lades ut till försäljning har det klickats långt över 17 000 gånger.

Östrahults gamla skola, utanför Vena, toppar klicktoppen på Hemnet i länet. Intresset är stort för det enorma skolhuset och budgivningen har fördubblat utgångspriset.

Östrahults gamla skola, utanför Vena, toppar klicktoppen på Hemnet i länet. Intresset är stort för det enorma skolhuset och budgivningen har fördubblat utgångspriset.

Foto: Olof Carlson

Vena2021-09-07 19:00

Budgivningen har också tagit fart. Utgångspriset på 295 000 kronor har fördubblats på bara ett par veckor. På måndagskvällen lades det ledande budet på 600 000. Och det är inte säkert att det stannar där...

– Vi har ett antal aktiva budgivare på huset, säger mäklaren Mikael Österling på Fastighetsbyrån i Vimmerby.

När den gamla öde skolan kan få nya ägare är dock oklart. Budgivningen har än så länge inte visat några tecken på att bromsa in.

– Vi får se när det blir, säger Mikael Österling, det är upp till säljaren att bestämma när man tror att toppen är nådd. 

Östrahults gamla skola är ett jättehus, men också ett jätteprojekt att ta sig an. Med sina tio rum och kök, en boyta på 250 kvadratmeter så finns det gott om plats i huset. Speciellt som många av rummen är stora skolsalar. Men det finns också mängder av arbete att göra.

– Eftersom huset är så stort blir det mycket mer arbete. Det är mycket mera tak, mer fasad, mer målning och så vidare, säger Mikael Österling.

Huset ligger också på en jättetomt, över 10 000 kvadratmeter. Här finns också en stallbyggnad med tre boxar och ett hönshus. Trädgården beskrivs på Hemnet som "uppvuxen" och det är en underdrift av bilderna att döma.

– Skolan har stått tom och öde i många år, säger Mikael Österling. Det är ett stort projekt att ta sig an, men det finns en enorm potential.

Bilderna på Hemnet visar tydligt att det är ett gör-det-självobjekt av rang.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!