40-åring åtalas för vinglig vansinnesfärd

Från den ena vägkanten till den andra, flera mötande bilar fick väja undan för att inte krocka, och vid ett tillfälle var mannen ytterst nära att krocka med en cyklist.

En man i 40-årsåldern åtalas nu för en vansinnesfärd på Venavägen i somras. Åklagaren anser att han gjort sig skyldig till flera grova brott.

En man i 40-årsåldern åtalas nu för en vansinnesfärd på Venavägen i somras. Åklagaren anser att han gjort sig skyldig till flera grova brott.

Foto: Lars-Göran Norlin/Arkivfoto

Vena2022-04-06 11:23

En minst sagt vinglig bilfärd inträffade på vägen till Vena i februari nu i år. Med polisen i hälarna körde mannen, som är i 40-årsåldern, mot Vena men hade långt ifrån kontroll på läget. Flera gånger var han på väg att köra ner i diket, än på vägens ena sida, än på den andra. Vid något tillfälle var han också uppe på trottoaren och körde. En cyklist på vägen kom undan med blotta förskräckelsen.

Den vingliga färden tog inte slut förrän polisen lyckades komma upp jämsides och preja bilisten att stanna. Det visade sig då att mannen var ordentligt berusad.

Nu kommer åtalet mot 40-åringen. Det handlar om grovt rattfylleri. Provtagningen visade på 0,96 milligram per liter i utandningsluften. Nästa det dubbla mot gränsen som gör att brottet räknas som grovt, 0,5 milligram. Både att gränsen var passerad och att färden gick som den gick, gör att åklagaren betraktar brottet som grovt.

Han åtalas också för grovt vårdslöshet i trafik. Den vingliga körningen gör att åklagaren anser att han varit grovt oaktsam och visat uppenbar likgiltighet för andra människors liv och egendom. 

Till det kommer också ännu ett åtal. Eftersom mannen inte hade något körkort, åtalas han också för olovlig körning.

I tidigare förhör har mannen erkänt det som åklagaren lägger honom till last, och flera vittnen kommer att kallas för att backa upp åklagarens påståenden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om