En svårt skadad vid olyckan utanför Vena

En man i 50-årsåldern från mellanlänet skadades svårt i en trafikolycka mellan Kristdala och Vena på torsdagseftermiddagen.

En person vårdas på intensiven efter den svåra olyckan utanför Vena på torsdagseftermiddagen.

En person vårdas på intensiven efter den svåra olyckan utanför Vena på torsdagseftermiddagen.

Foto: OLOF CARLSON

Vena2020-11-13 11:20

Strax innan klockan 16 larmades räddningstjänsten om trafikolyckan på länsväg 711 i Hultsfreds kommun. Två bilar frontalkrockade i en korsning i korsningen med vägen till Ekeby, vid Versnäs.

Räddningstjänsten i Hultsfred, polis och ambulans kallades till olycksplatsen.

– Båda förarna tog sig ur sina fordon för egen maskin, men de har förts iväg med ambulans till sjukhus i Västervik, berättar Ulf Bowein vid räddningstjänsten i Hultsfred. 

Båda de inblandade bilarna blev svårt demolerade vid krocken.

undefined
Vägen stängdes av under ett par timmars tid och det uppstod en hel del köer, innan bilarna kunde passera olycksplatsen växelvis.

Det var totalstopp i trafiken fram till halv sex-tiden, då polisen kunde tillåta växelvis körning på länsvägen förbi olycksplatsen. När bilarna bärgats kunde trafiken återigen flyta i båda riktningar.

Anders Hultman vid polisen i Oskarshamn bekräftar att två personer misstänks för brott i samband med olyckan. Bland annat för vållande av kroppsskada och beteendebrott i trafik. 

– Vi har två namn uppsatta som misstänkta, berättar han.

– Det som hände var att en personbilsförare körde i fatt en traktor och fick bromsa hårt. Han väjde ut i mötande körfält, för att inte köra på traktorn. Där det kom en annan bil, säger Anders Hultman. 

Två personer fick föras till sjukhus med ambulans efter olyckan. Enligt en bulletin från Region Kalmar för en av dem, en man i 50-årsåldern från mellersta delen av länet, vårdas på intensivvårdsavdelningen för sina skador. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!