Färre uthyrningar i Vena bygdegård

Uthyrningen i Vena Bygdegård minskade något i Vena Bygdegård under förra året. Det framgår av den årsberättelse som presenterades på årsmötet.

Uthyrningen minskade något i Vena Bygdegård förra året. Men det blev mer än dubbelt så många privatfester som året innnan.

Uthyrningen minskade något i Vena Bygdegård förra året. Men det blev mer än dubbelt så många privatfester som året innnan.

Foto: OLOF CARLSON

Vena2020-03-08 14:00

Statistiken berättar om totalt 293 uthyrningstillfällen under 2019. Vilket kan jämföras med 311 året innan. 

– Ja tyvärr har det minskat lite under förra året, bekräftar sekreterare Göran Henriksson.

Med undantag för rekordåret 2012 så har antalet uthyrningar hållit sig runt 300  eller lite över de senaste tio åren. Flitigaste hyresgästen är Vena Skola, som ju också är närmsta granne. Vena Musikkår ligger också bra till på listan med sina 40 hyrestillfällen.

Men även om den totala uthyrningen minskat, finns det en post i statistiken som sticker ut. Antalet privata fester i bygdegården har mer än fördubblats.

Dessutom finns en del fasta hyresgäster i huset. Skolans Fritids finns på nedre botten. Bygdegården ordnar också några egna evenemang på året, julgransplundring Halloweenfest och en del annat.

Den sjunkande uthyrningsfrekvensen till trots, har bygdegårdsföreningen ekonomi stärkt med några tusenlappar under året. Ett överskott på drygt 27 000 kronor kan noteras.

– Årsmötet hölls i samband med utställningen "Vässa Pennan" säger Göran Henriksson.

Deltagarna i årsmötet fick också en tillbakablick på gamla Hvena, när Lasse Oscarsson visade bilder.

Ny i styrelsen är Lennart Allmyr, som går in i stället för Per Solberg. Ordförande Robert Pettersson, vice ordförande Benny Jonasson och kassör Paula Ståhl. Sekreterare  Göran Henriksson. Övriga ledamöter är Jimmy Holm, Christina Svensson, Petri Heinonen, Helene Barman och Lennart Allmyr.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om