Bonde söker fru: Så gick det sen för Per Solberg

Under onsdagen är det säsongsstart för årets Bonde söker fru. För tre år sedan var Per Solberg med i tv-programmet. "Drömmen är fortfarande att hitta någon", säger han.

"Senast i sommar dök det fram en som ville ta en selfie med mig när jag var i butiken. På något viss känner folk fortfarande igen en." Per Solberg var för tre år sedan med i Bonde söker fru.

"Senast i sommar dök det fram en som ville ta en selfie med mig när jag var i butiken. På något viss känner folk fortfarande igen en." Per Solberg var för tre år sedan med i Bonde söker fru.

Foto: Stefan Nilsson / TT

Vena2021-09-29 18:00

År 2018 var skogsbonden Per Solberg från Främsteby utanför Vena med i Bonde söker fru på TV4. Kärlek uppstod mellan honom och Sofie Öhman från Stockholm. Men den varade inte och 2019 berättade de att kärleken övergått i vänskap.

– Nu har vi inte så mycket kontakt längre förutom att vi gratulerar varandra vid högtider som födelsedagar och jul. Jag tror båda har haft ett behov av att gå vidare i våra egna liv, säger han.

Sedan programmet har Per Solberg fortsatt att bli igenkänd och stannad av folk som vill ta selfies eller fråga hur det går. Något som han i dagsläget inte har något emot. Däremot var det svårare att hantera direkt efter uppbrottet.

– Lika roligt som äventyret var när allt var bra var det lika tråkigt när det inte ville sig. Många tar hänsyn och lämnar en ifred i det skedet men så finns det också de som kommer fram och vill ha koll på läget. Så det var lite jobbigt. Jag fick lära mig att med all respekt säga att det var min egen ensak. Jag är dålig på att säga ifrån men det här har lärt mig att bli bättre på det.

undefined
Per Solberg tillsammans med deltagarna Simon Ohlsson, Susanna Karlsson, Erik Nilsson, Susanna Karlsson och programledare Linda Lindorff inför programstart 2018. "Jag önskar årets bönder lycka till och hoppas de haft framgång i sitt kärleksletande" säger Per Solberg.

Trots att historien inte slutade som han drömt om är han ändå nöjd med att ha deltagit i tv.

– Jag skäms inte för något. Det var ett roligt äventyr som ledde till en relation som fungerade ett tag. Det har också fått mig att ta tag i saker och ting. När det hade gått ett tag började jag dejta, men så kom pandemin så då har det gått ganska trögt. Speciellt i början och innan vaccinationerna kom igång fick man vara lite tillbakadragen. Då var det mest arbete som man fyllde dagarna med.

undefined
Pandemin satte krockar för Per Solbergs sökande efter kärleken. Men nu är han redo att få igång dejtandet.

Hur ser framtiden ut?

– Än har det inte klickat fullt ut med någon. Så det är bara på't igen, ta nya tag och dejta. Någon gång ska det väl kunna bli jackpot. Drömmen är fortfarande att hitta en person som det klickar med och som jag kan starta ett gemensamt liv med. Kanske hitta en gård som vi tillsammans kan rusta upp.

Så vem är det du söker?

– En glad, lättsam, driven, självständig och jordnära tjej som inte är rädd att ta för sig. Som gärna också har lätt att gå från lättsamt till allvar. Sedan vill jag bo och verka på landet så det är nästan ett måste att hon ska vilja det också.

Vem får hon om hon väljer dig?

– Jag ser glatt och positivt på livet. Är ganska okomplicerad som person. Sedan vet jag vad jag vill och det ser jag gärna hos henne också. Omtänksam skulle jag också vilja säga att jag är.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!