Låtsades betala – stal från butiken vid två tillfällen

Vid två tillfällen under ett knappt dygn kliver en ung Hultsfredsbo in på den obemannade butiken i Vena. Vid varje tillfälle lämnar han butiken med energidryck som han inte betalat för.

För andra gången på ett dygn så plockar mannen på sig energidryck utan att betala.

För andra gången på ett dygn så plockar mannen på sig energidryck utan att betala.

Foto: Ur Polisens förundersökning

Vena2023-03-31 06:00

Tidigt på morgonen den 24 januari, närmare bestämt strax efter klockan 04, så kliver två män in i den obemannade butiken. Den ena av dem, en man i 20-årsåldern, plockar på sig två burkar av energidrycken Red bull och går fram till kassan. Enligt uppgifter i polisens förundersökningsprotokoll så syns det på butikens övervakningsfilm att mannen låtsas som att han betalar. 

Senare under samma dygn upprepar sig historien. Vid klockan 23.57 går samma man in, men den här gången utan att identifiera sig med BankID. Han passar på att gå in när dörren är öppen efter att en annan person lämnat. Han går in och plockar med sig sex burkar av samma energidryck. Till skillnad mot den tidigare händelsen så gör mannen ingen ansats att betala, utan går ut från butiken direkt. 

Det totala värdet på de åtta burkar som stulits uppgår till 184 kronor. 

I förhör nekar mannen till anklagelserna om två ringa stölder. Han medger däremot omständigheterna. När det gäller den första händelsen så menar mannen att han blippat sitt betalkort och trodde att betalningen gick igenom. Vid den andra händelsen så hävdar mannen att larmet gick i butiken och att han sprang ut. Han trodde att han kunde betala utanför, men när han upptäckte att det inte gick så tänkte han att butiken säkert skulle skicka honom en faktura. 

Mannen har nu åtalats för två fall av ringa stöld i Kalmar tingsrätt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om