Här ska nya lekplatsen byggas – mötesplats mitt i byn

Det ska bli en mötesplats för både unga och lite äldre. I vår börjar omdaningen av Loflata, gräsområdet mitt i Vena.

Vena står näst i tur. Och den nya lekplatsen som planeras ska bli betydligt mer innehållsrik än den nuvarande, berättar Hanna Johansson, projektledare på ÖSK.

Vena står näst i tur. Och den nya lekplatsen som planeras ska bli betydligt mer innehållsrik än den nuvarande, berättar Hanna Johansson, projektledare på ÖSK.

Foto: Olof Carlson/Jimmy Larsson

Vena2022-12-12 18:00

– Där kommer vi att bygga en ny lekplats, säger projektledaren Hanna Johansson på kommunalteknikförbundet ÖSK. Den kommer att bli i storlek med den vi byggde i Järnforsen nu i somras.

Men planerna för det här området är mer omfattande än bara en lekplats.

– Det kommer också att bli en boulebana, planteringar, ny belysning och fina gångar, säger Hanna Johansson.

Så det planeras ett rejält lyft för Loflata, som ligger mellan bensinmacken och Klockaregården, där det i dag mest är gräs och en utescen som kanske sett sina bästa dagar.

– Vi håller på att titta på vad vi ska göra med den, kanske kan vi reparera den annars får vi ta bort den. Vi håller att utreda vad vi ska göra med den, säger Hanna Johansson.

Idén till den här satsningen kommer ursprungligen från ortsvandringarna som hölls på alla orter i kommunen för några år sedan, och då framfördes önskemål från Venaborna att göra något åt det här området. Och nu är det på gång. 

– Bygget kommer att starta till våren, säger Hanna Johansson, som gissar att det handlar om april, maj eller så.

Näst på tur efter Vena, står Rosenfors. Även där planerar man för en ny lekplats, som Hanna Johansson hoppas och tror ska bli ett lyft för orten.

Förutom en uppgraderad lekplats är planen att bygga en boulebana, en grillplats och plantringar även här.

– Vi kommer att bygga den i direkt anslutning i tid till Vena, säger Hanna Johansson. Vi går från den ena till den andra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!