Invånare slår larm: "Kör alldeles för fort och vårdslöst"

Både bilister och lastbilsförare kör alldeles för fort på länsväg 711 mellan Vena och Kristdala. Det menar en invånare som föreslår sänkt hastighetsgräns eller fartkameror på vägsträckan. Nu har länsstyrelsen tagit beslut i frågan.

"Det känns farligt och otryggt för oss att befinna oss på länsväg 711", skriver invånaren till länsstyrelsen.

"Det känns farligt och otryggt för oss att befinna oss på länsväg 711", skriver invånaren till länsstyrelsen.

Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Vena2024-08-20 21:00

"Vi är många som har hus nära/vid och dagligen befinner oss på länsväg 711 mellan Vena och Kristdala. Det är extremt mycket tung trafik på länsväg 711 (långtradare och lastbilar med tre släp) som kör alldeles för fort och vårdslöst på den lilla landsvägen. Även vanlig persontrafik kör alldeles för fort", skriver invånaren till länsstyrelsen.

Det känns farligt och otryggt att befinna sig på vägen, menar invånaren, som föreslår att hastighetsgränsen sänks från 70 till 60 kilometer i timmen mellan Versnäs och Kristdala, eller att fartkameror sätts upp.

Länsstyrelsen konstaterar att den aktuella vägsträckan huvudsakligen går genom ett landskap med skog och åkrar.

"De fåtal bostadsfastigheter som finns utmed vägsträckan är synliga för en förare som färdas i nordlig eller sydlig färdriktning. Även om vägsträckan är utformad med flera kurvor anser länsstyrelsen att det är möjligt för en förare att anpassa hastigheten därefter", skriver länsstyrelsen som inte ser några skäl att sänka hastighetsbegränsningen.

"Att det finns förare som inte anpassar sin hastighet efter rådande förhållanden, inte håller lagstadgad hastighet eller bryter mot trafikregler i övrigt är ett allvarligt trafiksäkerhetsproblem, men ingen grund för att sänka högst gällande hastighet."

Uppsättning av fartkameror är ingenting som länsstyrelsen är behörig att ta beslut om.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!