Christian släpper ny bok med historisk vinkel

Christian Holzer är aktuell med ytterligare en guidebok, men med en annorlunda vinkel.

Spår heter den nya boken, där Christian Holzer tittar närmare på spännande platser i närheten av Hultsfred och Vimmerby.

Spår heter den nya boken, där Christian Holzer tittar närmare på spännande platser i närheten av Hultsfred och Vimmerby.

Foto: Privat

Vena2023-02-14 12:00

"Spår" heter den nya boken, där Christian Holzer tittar närmare på spännande platser i närheten av Hultsfred och Vimmerby. Det blir en hel del ond bråd död i boken. Men också en kärlekssaga utöver vanliga. Författaren berättar varmt om Ann Franzén som bestämde sig för att emigrera till USA och sin syster som bodde där. Men hon återvände efter bara ett par år. Kärleken var för stark och hon kom att bosätta sig i Mariannelund.

– Hennes man döpte då om sitt hus till Annehill och byggde till en stor veranda i amerikansk stil, berättar Christian Holzer.

Motsatsen skedde i skogen mellan Tuna och Väderum, där en man blev mördad på 1800-talet. Christian Holzer hittade en minnessten och började forska i vad som egentligen hände. Det visar sig att arkivforskningen ger dubbla budskap. I några av dokumenten talas det om mord, i andra om en olycka. Christian Holzer redovisar båda, och koordinaterna till Minnesstenen dessutom.

Det är just det som är grejen med den här boken. Att berätta om spännande platser och sedan hjälpa läsaren att hitta till dem och lära sig mer.

Sveriges sista offentliga avrättning har en viss koppling till Vederhult, har författaren kommit fram till. Enligt vad han hittat ska de båda ha gömt sig i skogen här i Venatrakten, innan de greps och avrättades. 

Ytterligare en händelse med Venakoppling finns med. Det är händelserna i Västrahults ängar, där en präst lär ska ha slagit ihjäl en annan för många herrans år sedan.

Den här boken har sitt officiella boksläpp onsdagen den 15 februari.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!