Kunden om nya butiken: "Det blir en samlingsplats"

Under lördagen öppnades en ny butik i Vena och för första gången på tio år fick Venaborna möjlighet att handla på hemmaplan.

Invigningen av butiken firades med fika och glass.

Invigningen av butiken firades med fika och glass.

Foto: Sofie Olsson

Vena2020-08-01 18:00

Den obemannade butiken Lifvs öppnade upp för kunder vid klockan tio på lördagsförmiddagen, men redan innan dess var det kö med nyfikna ortsbor, enligt Fredrik Nilsson, butiksansvarig.

– Det har varit fantastisk respons idag. Men även när jag varit här i veckan och plockat upp varor så har många stannat och varit nyfikna, berättar han. 

Lifvs butik i Vena är den 18:e i ordningen av obemannade butiker i landet.

– Lifvs koncept är att söka sig till platser där det saknas en butik. Så vitt jag vet har inte Vena haft en butik på tio år, säger Fredrik Nilsson. 

I butiken finns ungefär 500 artiklar, både färskvaror och torrvaror. Affären är öppen dygnet runt för den som har en smartphone, för att komma in krävs nämligen en app. Under förmiddagen har Fredrik Nilsson hjälpt flera att komma igång med appen.

– Alla är barn innan man lär sig, brukar jag säga. Men det är många som säger att "oj, var det så här lätt!", säger han. 

På en bänk bredvid butiken sitter ett gäng Venabor och dricker invigningskaffe, de är alla nöjda med att en butik har öppnats på orten.

– Vi har redan handlat. Det är ett bra sortiment och inga överpriser, säger Göran Petersson, som inte tyckte det var några problem att få ordning på den tekniska biten för att handla. 

Göran Berg är också glad över den nya butiken som han tror kan ge ringar på vattnet.

– Kommer ett företag hit kanske fler följer efter, säger han. 

Göran Petersson ser butiken som ett lyft för orten.

– Det blir en samlingsplats. 

Ett gäng Venabor dricker invigningskaffe bredvid butiken. De alla håller med om att den nya butiken är ett lyft för orten.
Ett gäng Venabor dricker invigningskaffe bredvid butiken. De alla håller med om att den nya butiken är ett lyft för orten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!