Mycket fokus på centrum: "Kändes seriöst"

En satsning på Loflata, så det blir en plats där olika generationer kan mötas stod högt på önskelistan vid ortsvandringen i Vena.

Nu har ortsvandring hållits även i Vena, där Loflata i centrum var ett av de hetare diskussionsämnena. Nu återstår bara promenad i Rosenfors, den 24 september.

Nu har ortsvandring hållits även i Vena, där Loflata i centrum var ett av de hetare diskussionsämnena. Nu återstår bara promenad i Rosenfors, den 24 september.

Foto: Privat

Vena2020-09-12 10:00

Vena var näst sist i raden att ha ortsvandring, som syftar till att försköna miljön. Något som sker genom att kommunen har dialog med boende på orten.

– Det blev väldigt lyckat med god uppslutning, säger näringslivssamordnare Ulrika Stolt. De största diskussionsämnena var den planerade nya lekparken, där vi pratade om placering och utformning, området Loflata som ortsborna gärna ser blir som en park och det framkom önskemål om att öka säkerheten på genomfartsvägen, så den blir säker för både gående, cyklister och bilister.

Susanne Åkesson var en av ett 40-tal deltagare. Hon var mycket nöjd.

– Det kändes väldigt seriöst, att mycket av det vi framförde och önskade verkligen kan bli av, så jag vaknade med ett leende på läpparna. Jag brinner för Vena och vi behöver en satsning.

undefined
Susanne Åkesson brinner för Vena och tog tillfället att föra fram sina idéer kring vad hon tycker skulle göra Vena trivsammare och säkrare. "Placera lekparken i centrum och göra Loflata till ett park för möten mellan unga och gamla" tycker jag vore ett lyft".

Susanne var en av de som tryckte på vikten av att satsa på Loflata.

– Jag skulle vilja se att det blir en stor park, där unga och gamla kan mötas.Gärna som en blandning av lekparken i Hultsfred och parken vid Valhall –  så tänker jag. Att det sätts upp lite lampor och att det blir trivsamt med lite vatten. En boulebana diskuterades och jag tycker lekparken ska ligga där centralt, så man kan köpa sig en glass och sätta sig där. Det tror jag skulle bli ett lyft.

Nu har Venaborna till den 22 september på sig att komma med fler idéer.

– Vi fick in ett tiotal förslag, men möjligheten fortsätter som sagt, så även de som inte var med på promenaden kan tycka till, säger Ulrika Stolt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!