Föreningen satsar – premiär för EPA-träff

Vena Bygdegård har gått ihop med Team Sound And Style för att anordna en första EPA-träff i Vena. "Det har bara varit positiva reaktioner", säger Jimmy Holm, vice ordförande för Vena Bygdegård.

På lördag hålls en första EPA-träff vid Vena bygdegård. Bland annat kommer ljudanläggningar testas och bilarna bedömas. "Vi börjar så här. Sedan får vi trappa upp till nästa år", säger Jimmy Holm, vice ordförande för Vena Bygdegård.

På lördag hålls en första EPA-träff vid Vena bygdegård. Bland annat kommer ljudanläggningar testas och bilarna bedömas. "Vi börjar så här. Sedan får vi trappa upp till nästa år", säger Jimmy Holm, vice ordförande för Vena Bygdegård.

Foto: Jimmy Larsson, Johan Nilsson/TT, Privat

Vena2024-05-17 11:30

Nu på lördag, den 18 maj, är det premiär för EPA-träffar vid bygdegården i Vena. 

– Det är första gången vi anordnar det. Vi har tänkt ett tag att vi ska göra något för ungdomar. EPA-traktorer finns det väldigt mycket av i vårt närområde. Så vi kom på idén att det vore kul att samla ungdomarna till en liten träff. Det kommer bli lite intervjuer under dagen och bedömningar av olika saker på bilarna, bland annat ljudsystem och hur välbyggd bilen är. Kanske möjligtvis något litet körprov om vi kan få in det med, säger Jimmy Holm.

Dagen arrangeras ihop med Team Sound And Style. 

– Det är en klubb som anordnar träffar och hjälper till lite här och var i Sverige. Bland annat med Sportbilsdagen i Västervik. De kommer själva med fyra till fem bilar som de visar upp. Idag (tisdag) blev det också klart att Adrian Jacobsson från Vimmerby, som tävlat i SM i billjud, kommer och visar upp sin bil. Så ungdomarna kan ställa frågor direkt till honom. 

undefined
Team Sound And Style är bland annat med och står bakom Sportbilsdagen i Västervik.

Hittills har tio ungdomar anmält sig men fler förväntas dyka upp under dagen. 

– Hyfsat bra intresse har det varit men vi räknar med att det kommer mest oanmälda. Vem som helst får komma och kolla men det är riktat mot ungdomar som har EPA-traktorer.

Tanken är att träffen ska bli startskottet på ett årligen återkommande arrangemang. 

– Det är en liten prövoträff nu, så får vi se vad som händer. Tanken är att det ska bli återkommande. Kanske inte bara just EPA utan kanske att det blir flera teman samtidigt. Till exempel EPA och sportbilar. Veteranbilar finns det jättemycket av i närheten så där känns det lite mättat. 

Vad har ni fått för reaktioner på träffen?

– Folk tycker att det är kul att vi hittar på något för ungdomarna. Det har inte varit några negativa reaktioner alls. 

Hur tänker ni kring ljudnivån?

– Ja, det kommer var lite liv. De kommer säkert provspela sina ljudanläggningar och vi kommer bedöma dem med, så då måste det låta lite. Men det är fyra timmar mitt på dagen det gäller så det stör förhoppningsvis inte så mycket. Det är så tyst annars i Vena så det måste få liva upp lite. 

Vad vore bästa utgången?

– Det vore roligt att få in någon ungdom i bygdegården som kunde vara med och styra upp träffen till nästa år kanske. Det är generellt väldigt svårt att värva yngre medlemmar till styrelsen. 

undefined
"Vi kommer hålla till på baksidan av bygdegården. Vi hoppas att planen räcker till annars sätter vi på framsidan också", Jimmy Holm.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!