Par med lokal anknytning tar över matbutik

Ett par med lokal förankring tar över Matlådan i Vena den 15 december. "Det känns väldigt bra i hjärtat", säger Hampus Thorstensson.

Matlådan i Vena är en obemannad matbutik.

Matlådan i Vena är en obemannad matbutik.

Foto: Jimmy Larsson

Vena2022-11-24 13:06

Intresset har varit stort för den obemannade matbutiken, som varit till salu i drygt en månad.

Hampus Thorstensson, som äger Matlådan tillsammans med fästmön Elisabeth Wolmeryd, uppger nu att affären är klar, vilket Dagens Hultsfred var först med att rapportera. Bara pappersarbetet återstår.

– Vi har en muntlig överenskommelse, och jag känner mig väldigt självsäker i att vi kommer att ro det i hamn. Vi känner att vi har hittat de som vi vill ska driva Matlådan, säger Hampus Thorstensson till Vimmerby Tidning.

undefined
Matlådan i Vena

Enligt Thorstensson kommer ett par med lokal förankring att ta över butiken, men han vill inte avslöja några namn i nuläget.

– Vi vill verkligen säkerställa att Matlådan finns kvar. För oss har det varit viktigt att ha den här lokala anknytningen.

När tar de över?

– Det officiella övertagandet är planerat till den 15 december. Vi ska ha en presentation av dem när Vena julmarknad går av stapeln den 4 december.

undefined
Matlådan i Vena är en obemannad matbutik.

Tidigare fanns planer på en egen julmarknad kring Matlådan.

– Vi visste inte om att Vena redan hade en marknad den 4 december, säger Hampus Thorstensson och tillägger att de inte vill konkurrera med det evenemanget.

– Vi har hoppat på tåget som Vena hembygdsförening har startat. Samtidigt som de kör sin marknad kommer vi att ha happenings och aktiviteter kring butiken.

Enligt Thorstensson ska Matlådan även i fortsättningen ingå i kedjan 24 Food, men de nya ägarna planerar att uppdatera både sortiment och priser.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om