Patricia Birgersson segrade i P4 Nästa

Patricia Birgersson från Vena - där har du segraren i den andra deltävlingen i P4 Nästa.

Patricia Birgersson och Linköpings Legender segrade i den andra deltävlingen i P4 Nästa med låten Här & nu.

Patricia Birgersson och Linköpings Legender segrade i den andra deltävlingen i P4 Nästa med låten Här & nu.

Foto: Privat

Vena2018-07-05 20:53

Sedan juryn bedömt musikaliteten, originalitet och möjligheten för låten att bli en radiolåt ropade programchef Anna Olofsson upp 28-åriga Patricia Birgersson som vinnare av den andra deltävlingen av P4 Nästa 2018.

Tillsammans med sitt band Linköpings Legender framförde hon låten Här & nu, som bandmedlemmen Niclas Jansson skrivit, inför stor publik på Larmtorget och fick ta emot stora applåder när det stod klart att de vunnit.

Deras stillsamma ballad charmade juryn.

- Det känns helt magiskt, sa Patricia sedan hon och bandet fått den äran att framföra vinnarlåten en gång till, till publikens förtjusning. Det är svårt att ta in att vi faktiskt vann, det kommer kanske senare.

Juryns motivering löd: en personlig röst och vacker text i fin komposition.

Nu väntar länsfinal den 26 juni, dit ytterligare fyra bidrag kvalificerar sig.

Det är förövrigt andra gången som Patricia Birgersson och Linköpings Legender deltar i P4 Nästa. Förra gången tävlade man dock i P4 Nästa Östergötland och kom så långt som till regionsfinal med låten Sommarens sista bris, som landade på en tredjeplats av drygt 600 inskickade bidrag.

Men nu har Patricia Birgersson flyttat hem till Vena och tog bandet med sig till Kalmar istället.

Hon beskriver Här & nu som lättlyssnad.

- Låten har en öppen text som jag tror att folk kan tolka på många olika sätt. För mig är det en låt om kärlek, när det blivit lite vardag och man kanske tar varandra lite för givet. Men det är en positiv låt med en refräng som visar att kärleken ändå finns där.

Kompade Patricia Birgersson gjorde Niclas Jansson, John Molden, Henrik Rapp, Jörgen Wernström, Albert Enhörning, Per Karlsson, inlånad för kvällen, och Johan Rapp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om