Patricia utmanare i Svensktoppen

Patricia Birgersson från Vena är veckans utmanare till Svensktoppen. På söndag ställs hon mot inga mindre än Benjamin Ingrosso och tv-aktuelle Albin Lee Meldau, som medverkar i "Så mycket bättre".

Foto: Charlotte Madestam

Vena2018-10-31 20:00

Patricia Birgersson och Linköpings legender tog i augusti hem andraplatsen i Sveriges Radios musiktävling P4 Nästa 2018 med låten ”Här och nu”.

I egenskap av silvermedaljörer får de nu en unik chans att utmana om en plats till Svensktoppen – listan som är en av de mest betydelsefulla måttstockarna av svensk musik.

Vanligtvis är det bara segraren, i det här fallet Smålandstrion Spring City, som garanteras en utmanarplats till Svensktoppen, men i år tyckte musikredaktörerna att startfältet var starkare än vanligt, så ytterligare några av finalisterna ges chansen.

– Kvalitén har höjts i tävlingen rent generellt så för första gången låter vi fler bidrag få utmana till Svensktoppen, säger Micke Cederberg, utmanaransvarig för Svensktoppen.

Patricia Birgersson ställs på söndag mot ingen mindre än Benjamin Ingrosso, som får en omtest som utmanare med låten ”I wouldn't know”.

Tredje utmanaren är Albin Lee Meldau, som startade sin karriär som gatumusikant. I lördags berörde han många med ”Spela min favoritvals”, en tolkning av Louise Hoffstens ”My favorite lie”.

– Bara det, att stå med i samma lista som de, Benjamin och Albin är superhäftigt och en vinst bara det, säger Patricia Birgersson som fick veta att hon ska utmana till Svensktoppen bara några minuter innan tidningen når henne på telefon.

– Att höras där är en fantastisk chans och man når en stor publik även om steget är enormt att verkligen ta sig in på Svensktoppen. Men det ska verkligen bli superkul, en förlängning på sommarens äventyr.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om