Supportrar fixade oförglömlig upplevelse

Hjärnsjukdomen har hindrat Janne Gylling att se sitt älskade Blåvitt live. Men supportrarna ville annorlunda, och såg med IFK Göteborgs hjälp till att han fick en oförglömlig upplevelse i sina gamla hemtrakter.

Fotbollslegenden Bertil ”Bebben” Johansson  kom till logen för att säga hej. Då tog  Glenn Hysén upp telefonen för att föreviga stunden.

Fotbollslegenden Bertil ”Bebben” Johansson kom till logen för att säga hej. Då tog Glenn Hysén upp telefonen för att föreviga stunden.

Foto: Privat

Vena2019-06-17 20:00

"Janne ska till matchen" skanderade supportrarna, sedan de hört honom berätta om sin stora passion för fotbollen och hans starka känslor för favoritlaget IFK Göteborg i Blåvittpodden. Där berättade Janne också om sin obotliga hjärnsjukdom, som begränsar honom starkt i vardagen.

– Allt började med artikeln om Janne och hans sjukdom i Vimmerby Tidning, berättar hans sambo Kim Barman. Artikeln delades flitigt på sociala medier, nåddes av Marcus Olsson som spelade in podden med Janne, där han berättade att han gärna skulle vilja se IFK Göteborg möta Malmö.

Supportrarna är grunden till att det gick i uppfyllelse, kan man säga, sedan de startat sitt tydliga upprop.

– Janne har varit supporter så otroligt länge och gjort jättefina insatser för klubben, säger Elisabeth Anderton på IFK Göteborgs kansli. Han är en väldigt viktig person för oss, så det kändes fint att visa vår uppskattning och ge tillbaka till honom genom att se till att han kom hit. Vi kunde ordna en loge där Janne fick se matchen med ett ganska stort kamratgäng och dagen efter fick han besöka Kamratgården, där han träffade både nya och gamla spelare liksom ledare.

Det var många historier som delades där på Kamratgården. Och mycket goa skratt, när härliga minnen förenade alla "Änglar".

– Både Janne och Kim är fantastiska. Den levnadsglädje de delar med sig av, trots sjukdomen och den situation som är nu, vill vi bära med oss. Både personligt och inom föreningen, säger Elisabeth Anderton. Det kan låta klyschigt, men det visar hur viktigt det är att värdesätta livet varje dag. Och se vad man faktiskt har. Och även om det här blev en väldigt speciell dag, önskar man ju inget hellre än att det varit som vanligt, att Janne kunde gå på fotboll som förr.

För Janne blev det ett par minnesrika dagar i Göteborg, där han också fick återse Blåvitt-profilen Glenn Hysén. De växte upp ihop i Kyrkbyn på Hisingen och spelade fotboll på samma bakgård. Nu blev de intervjuade ihop på plan i halvtid. Inför alla supportrar som startat uppropet – att Janne skulle till matchen.

– Egentligen är jag inte förvånad, men så ofantligt tacksam. Det de gjorde visar hur fint supporterskap kan vara, säger Janne Gylling.

En oförglömlig dag med många möten, härliga historier och glada minnen, en massa "Änglar" emellan.
En oförglömlig dag med många möten, härliga historier och glada minnen, en massa "Änglar" emellan.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!