Tv-bonden letar vidare efter den stora kärleken

Den före detta TV-Bonden Per Solberg letar fortfarande efter kvinnan i sitt liv. Storebror Erics bröllop har emellertid fått honom på andra tankar när det gäller ett eget framtida bröllop.

Förre Tv-bonden Per Solberg från Främsteby har inte gett upp tanken på att hitta den stora kärleken.

Förre Tv-bonden Per Solberg från Främsteby har inte gett upp tanken på att hitta den stora kärleken.

Foto: Markus Danielsson

Vena2022-08-09 12:00

Det har gått fyra år sedan Per Solberg från Främsteby utanför Vena blev känd som en av de medverkande bönderna i tv-serien Bonde söker fru.

I samband med att programmet spelades in hade Per en relation med en av de uppvaktande kvinnorna. Förhållandet blev dock kortvarigt.

– Det utvecklades på ett sådant sätt att vi kändes mer som kompisar och då var det ingen mening. Det var ju inte nya vänner jag sökte i programmet, säger Per när Vimmerby Tidning besöker honom hemma i Främsteby.

undefined
Förre Tv-bonden Per Solberg från Främsteby har inte gett upp tanken på att hitta den stora kärleken.

Per berättar att han fortfarande är singel.

– Det har varit en del dejtande men det har aldrig blivit något långvarigt. I höstas och vintras träffade jag en tjej som jag väldigt gärna hade velat fortsätta med men tyvärr blev det inte så, säger han och serverar tidningens utsände en kopp kaffe.

Ett par dagar innan intervjun var Per Solberg med om något som förändrade hans personliga syn på det här med ett eventuellt framtida giftermål.

– Min storebror Eric gifte sig och jag var toastmaster i samband med bröllopet vilket var fantastiskt kul. Det var fullt upp under hela dagen och kvällen, berättar han.

På vilket sätt påverkades du av din brors bröllop?

– Fram till bröllopet hade jag aldrig själv varit inne på att gifta mig. Nu fick man vara delaktig på flera plan av bröllopet vilket gjorde att jag på ett helt annat sett fick se vilken härlig och stor dag ett bröllop kan vara. Det gjorde att jag har tänkt om en del kring det.

Per säger vidare att han saknade någon att ha vid sin sida under broderns bröllop.

undefined
Eric Solbergs bröllop gjorde att även lillebror Per Solberg fick upp ögonen för vilken stor grej det faktiskt kan vara att gifta sig.

– Det hade ju varit väldigt roligt om man kunde säga att här kommer Per och, vad nu tjejen hade kunnat tänkas heta, istället för att komma ensam.

Hur mycket tid lägger du på dejtandet numera?

– Det där är något som kommer och går i perioder. De senaste veckorna har det varit mycket att fixa inför bröllopet och dejtandet har fått pausas. Nu när bröllopet är över är det dags att ta upp det igen. Det kan finnas någon eller ett par krokar utlagda sedan innan men ingen dejt inplanerad i närtid. 

Slutligen säger Per Solberg att hans medverkan i tv-programmet för fyra år sedan fortfarande gör att han blir igenkänd.

– Det händer då och då att folk kommer fram och vill ta en selfie. Andra är mer försiktiga och man ser de säga eller nicka till sina vänner att de känner igen mig. Vilket jag bara tycker är kul.

Så här såg det ut när Per Solberg var en av deltagarna i TV4:s populära program "Bonde söker fru".
Så här såg det ut när Per Solberg var en av deltagarna i TV4:s populära program "Bonde söker fru".
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!